facebook facebook
 
 
 
   
 
Кристофър Ганс работи по нови екранизации на Silent Hill и Fatal Frame
02.02.2020

Кристофър Ганс, режисьор на филмовата адаптация по Silent Hill от 2006 г., планира да се завърне отново към франчайза с продължение. Това става ясно от интервю с него, публикувано във френско издание, която публикация е преведена на английски от фенския сайт Rely on Horror. От нея става ясно, че Ганс има желание да заснеме освен нов Silent Hill филм, а също и филм по друга хорър поредица - Fatal Frame. В Япония играта е позната и под друго име - “Project Zero“.

Ганс сподели: „Имам два проекта за хорър филми, с продуцент Виктор Хадида. В момента работим по адаптация на играта Project Zero. Действието ще се развива в Япония. Не искам да изтръгвам играта от нейния сетинг, който представлява японски къщи, обитавани от духове. Ние също така работим и върху нов филм по Silent Hill. Той отново ще е свързан с атмосферата в малките американски градчета, които са разорени от пуританството. Мисля, че е време за нов филм“.

И двата филма все още са в процес на подготовка. Припомняме, че това е втора екранизация за Fatal Frame, след филма от 2014 г., режисиран от Мари Асато. Колкото до Silent Hill - това ще е третият филм, след Silent Hill (2006 г.) и Silent Hill: Revelation (2012 г.). Въпреки, че първият филм получи слаби оценки при излизането си, той придоби известен култов статус, докато продължението, което беше по-достоверно спрямо играта Silent Hill 3, бе доста по-лош филм, но то не е дело на Кристофър Ганс. Все още не е ясно по какъв начин продължението ще е свързано с поредицата и коя игра от нея ще представлява. 


напиши коментар
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Silent Hill

новини:
Все още обаче нищо не е сигурно, но поне сме наясно, че в действителност се търси начин за реализация на нови Silent Hill заглавия.
Нови слухове наливат масло в огъня на надеждите за завръщане на легендарната хорър поредица, чрез две нови заглавия.
В Twitter той сподели, че се надява този проект да не бъде прекратен преждевременно.

НАЙ-КОМЕНТИРАНО
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 177
Завръщането на една легенда! 163
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 158
Петото "яйце", награди и регламент 154
Слух за изискванията на АС: Unity 152
The Division за PC няма да е прост порт 145
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 131
Blizzard също прави разпродажба на игри 122
Най-разочароващо заглавие за 2014 г. 122