facebook facebook
 
 
 
   
 
Корпуция в австралийската Overwatch лига
24.09.2019

Екипът на австралийските състезатели по Overwatch е разследван за предполагаеми връзки с организираната престъпност, съобщи вчера австралийският новинарски сайт ABC.

Компетентните австралийски органи съобщиха пред ABC, че са докладвани„аномалии при залагане” за мачовете на австралийския отбор за Overwatch Contenders. В събитието на австралийския Overwatch Contenders участват осем отбора - Athletico, Ground Zero Gaming, Legacy Esports, Melbourne Mavericks, Mindfreak G, Order, Drop Bears Sydney и Warriors - но тимът, който се разследва, не беше посочен.

"Няма тест за подходящ и честен човек, който да бъде ангажиран като собственик на отбор по прогейминг", заяви пред ABC Нийл Патерсън, комисар от полицията във Виктория. „Виждаме хора които се намесват в тази област, които имат престъпна репутация и не трябва да са част от Прогейминга."

Патерсън добави, че двама австралийки играчи „са казали на своите сътрудници да залагат на уредените срещи“, според доклада на ABC.

През август в Австралия бяха арестувани множество играчи на Counter-Strike: Global Offensive, по време на продължаващото разследване за уреждане на мачове. Последният доклад на ABC показва, че до този момент шестима играчи са били арестувани по време на разследването. Патерсън заяви, че очаква „още десетки“ да бъдат замесени. Докладът също така отбелязва, че до 30 000 долара биха могли да бъдат спечелени в игри, включващи уредени мачове. 


напиши коментар
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Overwatch

новини:
Тя е базирана на любимата на всички героиня разрушителната Трейсър

НАЙ-КОМЕНТИРАНО
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 177
Завръщането на една легенда! 163
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 158
Петото "яйце", награди и регламент 154
Слух за изискванията на АС: Unity 152
The Division за PC няма да е прост порт 145
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 131
Blizzard също прави разпродажба на игри 122
Най-разочароващо заглавие за 2014 г. 122