facebook facebook
 
 
 
   
 
Коджима работи по нова хорър игра?
25.07.2020

Хидео Коджима отново е в процес на преговори с популярния манга художник Джунджи Ито. Обекта на преговорите - плановете на Коджима за нова хорър игра. Това става ясно от самия Ито, който бе запитан по време на Comic-Con@Home дали работи по каквото и да е видео-игра. Въпреки че не се впусна в детайли той потвърди, че е имал разговор с Хидео Коджима.

"Познавам господин Коджима и имахме разговор за това, че той може да има хорър игра, по която да работи и ме покани да се включа, но все още нямам никакви детайли по това." - заяви той. Изказването му, макар и да не включва никаква конкретика налива масло в огъня на слуховете, че Коджима планира да преработи идеите си за Silent Hills или направо да работи по нова Silent Hill игра. Не е тайна, че след излизането на Death Stranding, Коджима се преориентра към хорър жанра. Легендарният дизайнер сам сподели, че е започнал да гледа хорър филми отново, с идеята да намери вдъхновение за създаването на "най-страшната хорър игра".

Припомняме, че преди известно време той бе споделил в Туитър, по времето когато работел по P.T. (играемият тийзър, който се оказа таен анонс за изцяло новата Silent Hill игра, разработката по която в последствие Konami прекратиха), е вземал хорър филми под наем. Един от тях бил тайландския хорър The Eye, който обаче бил толкова ужасяващ, че не успял да го догледа. Той също така уточни, че дори обложката на филма била толкова страховите, че той взел под наем само диска, без обложка.

Искрено се надяваме, че това партньорство ще стане факт и че Коджима действително работи по нова хорър игра. 


напиши коментар
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Silent Hills

новини:
В Twitter той сподели, че се надява този проект да не бъде прекратен преждевременно.
Нейният дизайнер Клистиан Кеслър ще работи с новото студио Far From Home, което самият той е основал заедно със съпругата си.
Инди хорърът от първо лице Allison Road няма да види бял свят, потвърдиха неговите създатели.

НАЙ-КОМЕНТИРАНО
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 177
Завръщането на една легенда! 163
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 158
Петото "яйце", награди и регламент 154
Слух за изискванията на АС: Unity 152
The Division за PC няма да е прост порт 145
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 131
Blizzard също прави разпродажба на игри 122
Най-разочароващо заглавие за 2014 г. 122