facebook facebook
 
 
 
   
 
Клавиатура:Logitech diNovo Mini
23.04.2010 | автор: Владимир Тодоров


оценка:

Вносител:

Цена:
около 219 лева
сайт на продукта »
плюсове
Портативна, стилна и изключително лека, побира се в дланта ви
Безжична Bluetooth 2.0 технология с обхват до 10 метра
Страхотно задно осветление за по-добра видимост
ClickPad, който може да бъде използван като тъчпад или за навигация на менюта
Съвместима с PlayStation 3
минуси
Твърде надута цена
Няма F-бутони

Възможност да контролираш компютъра си директно от своя фотьойл, а още по-добре – без въобще да ставаш от кревата си. Това е мечтата на всеки изначален мързел. Като мен самият. Какво обаче да си взема? В момента на пазара съществуват всевъзможни дистанционни управления и безжични клавиатури, но много малко от тях успяват да съчетаят в едно портативност, функционалност и лесна употреба. Тук на помощ идва Logitech diNovo Mini.

На практика това е нещо средно между мини клавиатура (пълна QWERTY с 63 клавиша) и дистанционно управление – продукт с елегантен прозрачен капак, който най-спокойно може да се побере в дланта ви. В горния ляв ъгъл пък откриваме и вграден ClickPad, придаващ функционалност на мишка, който може да се използва за две основни неща – като тъчпад и за контрол на курсора в четирите посоки за навигация в менютата. По този начин получавате пълен контрол над своето PC, независимо къде се намирате в своята стая.

В горната част на diNovo Mini е разположен цял ред с мултимедийни клавиши, които допълнително улесняват потребителя, включително бутон за активиране на интернет браузъра, за приближения, Windows Media Center и т.н.. Но дори и без тях работата с продукта на Logitech е изключително проста. Държите клавиатурата с две ръце, а писането става по начин, сходен с повечето смартфони – с палци.

Долната част на продукта е с гумено покритие, под което се крие акумулаторната литиево-йонна, която осигурява до 1 месец работа с един заряд. Там е разположен и червен Connect бутон, както и малко щифтче, с което превключвате от режим за работа с PC към PlayStation 3. Да, Logitech diNovo Mini може да работи дори и с популярната конзола на Sony.

Може би най-впечатляващата характеристика на продукта обаче е задното осветление с два режима – оранжев и зелен – в зависимост от това за какво точно използвате продуукта. Ако използвате ClickPad-а като тъчпад, клавишите, свързани с него, както и самият той, ще светнат в оранжево. Решите ли да боравите със самата клавиатура, тогава цялото устройство буквално се облива в светлина. В случай, че предпочетете да работите с ClickPad-а, но този път не като тъчпад, а за навигация в четирите посоки, то стрелките в него ще бъдат осветени в приятна зелена светлина.

За разлика от продукти, като Razer Lycosa, чийто клавиши не са видими без активирана подсветка, тук спокойно може да я изключвате, когато не се намирате в тъмни помещения.

В заключение – това е един изключително елегантен продукт със страхотна визия най-вече заради своето задно осветление. Не тежи, побира се в дланта ви и на практика предлага функционалност на клавиатура, мишка и дистанционно в едно. Единствените минуси, които откриваме, са два – прекалено надутата цена и липсата на F-бутони. 

Технически характеристики:

Интерфейс: USB 2.0
Батерия: Акумулаторна литиево-йонна 950 mAh
Време на бързо зареждане: 10 мин. (достатъчни за употреба на клавиатурата за един ден)
Време на зареждане: 4 часа (достатъчни за употреба на клавиатурата за един месеца)
Операционни системи: Microsoft Windows XP/Vista/7
Размери: 152 x 90 x 27.5 мм
Тегло: 175 гр.
Друго в комплекта: документация, диск с драйвери, предпазно калъфче и захранващ адаптер, необходим за презареждане на батерията.
напиши коментар
 

2757 мнения
профил »
Zlob каза на 25.04.2010, 18:47 ?. :

Прекрасна!Цената си е наистина висока. Дори клавиатурата,която се слага на джойстика на Ps3 е малко по-неудобна от тази (по обясними причини) и цената и пак е висока (за мен), макар да е много качествена.

642 мнения
профил »
WidowmakeR каза на 26.04.2010, 09:53 ?. :

Ами то за новите продукти е съвсем нормално в началото да е надупена цената. Всички го правят и на всякъде е така. : )

715 мнения
профил »
Sonic The Hedgehog каза на 26.04.2010, 16:57 ?. :

Ихууу, егати клавиатурата!!! :D

Тва е с размерите на DS!
напиши коментар
 
ПРОДУКТ НА СЕДМИЦАТА  

AOC представи новия монитор AG273QX

ОЩЕ контролери
PowerA контролери за Nintendo Switch 39
Клавиатура: Steelseries Merc Stealth 29
Волан: Canyon CNG-GW3 24
Волан: Driving Force GT 19
Мишка: Cyborg R.A.T. 7 17
Мишка: Hama uRage 15
Волан: 4in1 Racing Wheel Hama 15
Kinect: какво не знаем за него 11
Гейм ръкавица: Tt eSPORTS Gaming Glove 11
Геймпад: Hama Double Action AirGrip 10
ДРУГО ОТ Logitech
Клавиатура: Logitech G19 17
Слушалки: Logitech Ultimate Ears 100 9
Геймборд: Logitech G13 9
Logitech Illuminated Keyboard 8
Клавиатура: Logitech K750 5
Мишка: Logitech G9 Laser Gaming Mouse 3
Logitech Cordless Desktop MX5500 Revolution 3
Волан: Driving Force GT 2
Kлавиатура: Logitech diNovo Edge 1
Слушалки: Logitech FreePulse wireless 1