facebook facebook
 
 
 
   
 
Клавиатура: Steelseries Merc Stealth
29.12.2010 | автор: Филип Станиславов


оценка:

Вносител:
Argus
Цена:
125.00 лв.
купи »

сайт на продукта »
плюсове
Стопроцентова геймърска клавиатура
Софтуер за пълна кустомизация на клавишите
Ефектно осветление в няколко цвята
минуси
Няма сериозни минуси

„Още една клавиатура”, навярно ще си кажете. Но няма да сте прави. Компанията-еталон в производството на геймърска периферия Steelseries ни предлага нещо ново и доста интересно. Дори самото има на тази клавиатура, Merc Stealth, звучи повече като ново DLC за Splinter Cell, отколкото като обикновена подложка с копчета. Очевидно е, че тук се крие нещо специално. И това е точно така. С дизайн, предназначен за удобство и на геймърите със силна лява ръка и бутони ма макрота, Merc Stealth ще ви помогне да изиграете с успех всяка една FPS и RPG игра.

Един поглед върху Merc Stealth ще ви подскаже, че на тази клавиатура има прекалено много копчета. Това е така, защото в лявата част на платформата има обособен своеобразен геймърски кът с най-използваните в РС игрите клавиши. Да, на едно място са събрани WAS и D, с които се придвижвате, Q и E, които използвате също доста често, както и Shift и Ctrl, при това дори с надпис за действията, които най-често правят тези два клавиша. Точно на границата между геймърската секция и останалата част от клавиатурата пък има клавиши за Save, Load и правене на скрийншотове. Адски удобно е и ви позволява да играете, без да рискувате да натиснете някой излишен бутон или да се напрягате прекомерно.

Разбира се, за стандартните и скучни занимания с компютър има и нормална QWERTY клавиатура. По дължина над „геймърската част” са разположени десетина мултимедийни клавиши.бутони за шорткъти, както и копче за включване и изключване на подсветката. Светещите в тъмното клавиши сами по себе си ефектни на тъмно, но тук може дори да изберете цвета, в който да светят те – червено, синьо или лилаво.

В дясната част са изнесени някои от най-полезните бутони като Cut, Copy, Paste, Find, My Computer и Show Desktop. Малко странно е решението клавишите със стрелки да бъдат разположени точно под тези с цифрите от 0 до 9. Няма как, ще трябва да свикнете. За сметка на това клавиатурата разполага и със специален Х бутон, който гаси Windows веднага. Просто така, да го знаете, в случай, че искате бързо да скриете това, което е на екрана.

Стойката на Merc Stealth позволява да регулирате разположението й в три степени, така че да я нагласите според начина, който ви е най-удобен. Трябва да знаете, че клавиатурата е доста тежка – най-малкото по-тежка от тази, която използвате в момента- но това не е задължително недостатък. Със сигурност това прави уреда по-стабилен, когато го поставите на бюрото си до монитора.

Но тази клавиатура е много повече от поредица шарени копчета. Благодарение на т.нар. Z Engine,  може да увеличите многократно степента на програмирате и кустомизация на бутоните и функциите на Merc Stealth. Стартирайки софтуера, който може да свалите директно от сайта на Steelseries, Z-Board сам намира инсталираните игри и активира съответния профил за управление. В базата данни ще намерите над 150 актуални и по-стари заглавия, така че най-вероятно сред тях ще бъде и играта, която играете в момента. Ако обаче наистина искате да нагласите бутоните по личните си предпочитания, няма причина, поради която да не може да го направите.

Steelseries Mech Stealth е чудесна клавиатура, предназначена за хардкор геймърите, които търсят максимален контрол върху периферията си. С уникалната възможност за кустомизация, благодарение на Z-Engine и отделената геймърска част с всички най-важни клавиши, вие реално си купувате два уреда в един – стандартна клавиатура и нещо, което силно наподобява геймпад, но с допълнителния бонус, че всъщност е напълно функционална и ефектна клавиатура. 

напиши коментар
 

109 мнения
профил »
kom4o каза на 30.12.2010, 10:57 ?. :

Хубава работа и не е много скъпа, но ме съмнява да е добра за дота при положение, че има доста отдалечени копчета от стандартните ВАСД.

55 мнения
профил »
pachogipsovo каза на 30.12.2010, 15:59 ?. :

Малко трудно ще свети черно, ама карай :)
Иначе ми се струва добра.

1715 мнения
профил »
Danivanov каза на 30.12.2010, 16:31 ?. :

Ааа... много голяма ве!

159 мнения
профил »
waaaagh каза на 30.12.2010, 21:13 ?. :

Бах го и прасето-тва нема се събере на бюрото, то и сега няма място :D

715 мнения
профил »
Sonic The Hedgehog каза на 01.01.2011, 01:04 ?. :

Ма'аш старата клавиатура и толкова! xD

31 мнения
профил »
mini_90_faraona каза на 02.01.2011, 07:00 ?. :

Ето на това му се вика страшна клавиетура :D:D:D:D:D

30 мнения
профил »
shogo_forever каза на 04.01.2011, 01:26 ?. :

Щеше да бъде интересно, ако и от двете страни имат геймърските клавиши. Както и да можеш да ги изваждаш, като отделни. Но това пък ще оскъпи клавиатурата, а и може да не бъде удобно. Само пример дадох. Иначе клавиатурата е върхът!

553 мнения
профил »
Найн Инч Нейлс каза на 04.01.2011, 21:19 ?. :

z x липсват ... добре замислено но без z x не става. поне за уоу

64 мнения
профил »
saho_stalker каза на 05.01.2011, 16:32 ?. :

С какво друго освен с дизайна си е по-добра от останалите клавиатури, които са с по-ниски цени. Много ми е интересно :?

224 мнения
профил »
Neusfor каза на 05.01.2011, 18:10 ?. :

Кефи ме как има копче за скрийншоти на доста по-удобно място хаха

12 мнения
профил »
trafcho каза на 06.01.2011, 08:16 ?. :

А от какъв зор стрелките са при Num Lock? :D:D:D

122 мнения
профил »
diantonio каза на 06.01.2011, 09:44 ?. :

Добра е , но щом A4Tech ми е голяма, тази няма да я поместя никъде xD

1 мнения
профил »
Zaxio каза на 01.11.2012, 06:43 ?. :

Къде изчезна тази клавиатура прерових всички PS магазини които знам и няма и няма
напиши коментар
 
ПРОДУКТ НА СЕДМИЦАТА  

AOC представи новия монитор AG273QX

ОЩЕ контролери
PowerA контролери за Nintendo Switch 51
Волан: Thrustmaster Ferrari F430 Racing Wheel 19
Волан: Hama Racing Thunder V5 17
Волан: Canyon CNG-GW3 16
Волан: Driving Force GT 15
Геймпад: Hama Double Action AirGrip 15
Клавиатура: Logitech G19 14
Мишка: Hama uRage 14
Клавиатура: SteelSeries WoW Zboard 14
Клавиатура: A4 Tech X7 G800V 13
ДРУГО ОТ SteelSeries
Мишка: WoW Legendary Mouse 25
Клавиатура: SteelSeries Shift 9
Слушалки: SteelSeries Siberia V2 8
Слушалки: SteelSeries Spectrum 5XB 3
SteelSeries: Гейминг в бяло 2
SteelSeries Rival 3 0