facebook facebook
 
 
 
   
 
Клавиатура: SteelSeries Shift
06.10.2010 | автор: Филип Станиславов


оценка:

Вносител:

Цена:
ок. 180 лв.
сайт на продукта »
плюсове
Неограничени възможности за кустомизация на клавишите
Подходяща за хардкор MMORPG геймъри
Възможност за включване на допълнителна периферия
минуси
Може би само цената

Дори и да не харесате новата клавиатура на SteelSeries като средство за взаимодействие с компютъра, няма как да не признаете, че подходът на компанията е оригинален. Във време, в което производителите на периферни устройства масово се чудят какъв по-нестандартен контролер да измислят (и не говоря само за Kinect), SteelSeries се обръща за вдъхновение към добрата стара клавиатура. Резултатът е Shift - един истински хамелеон, който може да задоволи нуждите на някои от най-претенциозните геймъри.

Всъщност "хамелеон" е ключовата дума при описанието на тази джаджа, която се появи на пазара в края на миналия месец. Геймърите са различни - един обичат да играят шутъри, други прекарват неусетни часове в масови онлайн игри, трети строят империи в стратегическите заглавия. Всички те имат и различни нужди - някои се нуждаят от максимално бързо време за реакция, докато други предпочитат да имат колкото се може повече клавиши с команди на тяхно разположение.

Всеки един клавиш на Shift може да се персонализира по желан от вас начин. На един бутон например могат да се записват и възпроизвеждат само с еднократно натискане макрота. Това обаче не е всичко, защото софтуерът към Shift позволява да запишете цели три слоя от макро команди, например за различни игри, които се сменят буквално с едно копче. Макро командите се създават направо и могат да бъдат прикрепени към осем "горещи клавиша". Дори относително периферни клавиши като функционалните (F1-F12) и цифровите в дясната част на клавиатурата също могат да бъдат включени в комбинациите. Дори и да не ползвате макро комбинации, на всеки един от клавишите на Shift може да се запише обикновена поредица от бутони за различни действия, така че да се избегне явлението, познато като ghosting. Освен това компанията предлага и напълно кустомизирани комплекти клавиши за някои от най-популярните игри като World of Warcraft и Starcraft II. Те са разработени с авторите на съответните игри и се продават отделно на цена от 24.99 евро.

Shift предлага и комплект мултимедийни клавиши, разположени в най-лявата част на клавиатурата. Наред с тях имате и два аудио изхода, в които може да включите микрофона или слушалките си. Предвидена е дори възможност да включите и допълнителна периферия към самата клавиатура. За целта тя разполага с два USB 2.0 изхода в горната й дясна част.

Независимо какви игри играете, създателите на Shift предполагат, че отделяте много време за тях. Ето защо ергономичността и издръжливостта на клавиатурата също са от ключово значение. При Shift клавишите са разположени така, че за да натиснете съседния, няма да се наложи да мръднете върха на пръста си с повече от 4 мм. Освен това някои често използвани клавиши като комбинацията WASD например изискват много по-слаб натиск при натискане, отколкото други, които не ползвате често. Идеята естествено е да се намали ненужния разход на енергия и да се облекчи напрежението върху пръстите на геймъра. Същевременно бутоните имат три различни нива на повдигнатост, така че да са максимално удобни на работещия. Накрая те са покрити с издръжливо гумено покритие, което дава надежност и светкавична реакция за цели 15 милиона натискания на клавиш. За сравнение обикновените клавиатури рядко издържат повече от 4-5 милиона натискания, преди бутоните им да получат механични повреди.

Shift работи под всички версии на Windows от ХР насам, както и под Mac OS X. Действително, всичко това може да ви се струва като прекалено шарено и реално ненужно, но StееlSeries Shift напълно оправдава името си. Тя е една мултифункционална клавиатура, която със сигурност ще допадне на хардкор играчите. 

напиши коментар
 

529 мнения
профил »
ildana каза на 08.10.2010, 12:28 ?. :

Честно казано предпочитам тази: http://www.pccomponentes.com/saitek_cyborg_v_7_ga ming_keyboard.html

155 мнения
профил »
Aleksander каза на 28.10.2010, 15:28 ?. :

Аз съм с нея от година и нещо сигурно вече и още и се кефя :S ,събирай пари и ходи в Multirama ,няма да съжаляваш ...

88 мнения
профил »
BGmotor каза на 08.10.2010, 20:40 ?. :

Копие на Рейзър Тарантула с малки промени.. бе с две думи, нищо ново

636 мнения
профил »
Dumb_Joe каза на 09.10.2010, 09:15 ?. :

Скоро си купих Genius Ergomedia 700 и съм много доволен. Адски удобна е и е на прилична цена.
За тази тук колкото и "+"-ове да има този малък "-" накрая винаги ще тежи повече в България. BTW последния шот ме заинтригува.

2755 мнения
профил »
Zlob каза на 09.10.2010, 20:55 ?. :

И не само теб :) Каква е идеята на "гъненето" на клавиатурата?

320 мнения
профил »
radqtor каза на 10.10.2010, 06:32 ?. :

Можеби за по-лесно вадене на копчетата нз.

556 мнения
профил »
ciborg каза на 10.10.2010, 17:27 ?. :

При Razer Black Widow на хоризонта, SteelSeries не могат с нищо да ме впечатлят...

71 мнения
профил »
Simo0o0 каза на 10.10.2010, 19:18 ?. :
Редактиран на 10.10.2010, 19:18 ?.

Върху тази клавиатура могат да се наложат няколко комплекта от клавиши (както пише в статията). Предполагаемо, за да сложите нов сет бутони, трябва да махнете старите. Та това не е гънене- така се махат.

33 мнения
профил »
bootdisk каза на 01.11.2010, 15:42 ?. :

минуси
Може би само цената

-------------------------

като не забравяме основния минус, че не е механична... не може да стъпи и на малкия пръст на 7G.
напиши коментар
 
ПРОДУКТ НА СЕДМИЦАТА  

AOC представи новия монитор AG273QX

ОЩЕ периферия
Хибриден рутер:D-Link DHP-1565 48
USB 3.0 хъб: D-Link DUB-1340 44
Рутер: D-Link DIR-645 41
Рутер: Netgear Nighthawk X4 Smart WiFi 40
Ново поколение рутер с вградена облачна услуга: D-Link DIR-605L 40
Рутер: D-Link Cloud Router N300+ (DIR-626L) 36
Рутер: WD My Net N750 35
Портативен рутер: D-Link DIR-505 32
Alcatel A3: Най-достъпният 10-инчов 4G таблет 32
USB микрофон: Samson Meteor Mic 21
ДРУГО ОТ SteelSeries
Мишка: WoW Legendary Mouse 25
Клавиатура: Steelseries Merc Stealth 13
Слушалки: SteelSeries Siberia V2 8
Слушалки: SteelSeries Spectrum 5XB 3
SteelSeries: Гейминг в бяло 2