facebook facebook
 
 
 
   
 
Клавиатура: EpicGear DeziMator
04.12.2013 | автор: Светлин Бояджиев


оценка:

Вносител:
Вали Компютърс
Цена:
294 лв.
купи »

сайт на продукта »
плюсове
Механична
Стилна
Интересен дизайн
Комфортна
70-процента алуминиева и изключително издръжлива
минуси
Цената
Подсветката е частична

Какво му трябва на истинския геймър? Добра видеокарта, силен процесор, много RAM памет и голям монитор. Да, но не само.

Без добра периферия, с която да покажем собствените си умения, всичкият изброен хардуер си остава безполезен. В много игри разликата между победа и загуба се равнява на няколко секунди и освен ако не играете на Heroes of Might and Magic, добрата комбинация от мишка и клавиатура е задължителна. А когато си говорим за клавиатури, днес имаме едно любопитно предложение за вас – DeziMator на младия бранд EpicGear.

Ако оставим настрана глупавото име, което сякаш е предназначено за фокус група от 8-годишни, това е един изключително високотехнологичен и качествен продукт, изграден преди всичко с идеята да носи пълен комфорт на геймъра.

Първото нещо, което ще ви направи впечатление

в този продукт, е специфичната геометрична арка между мястото за китката и трапецовидната задна част. Благодарение на тази си форма клавиатурата може да застане под ъгъл 9 градуса (13, когато и крачетата са изправени) и съответно предоставя стабилност и удобство за работа и гейминг. За удобството на китката ви пък ще се грижи едно особено приятно дунапренено покритие, благодарение на което може да играете с часове, без да почувствате дискомфорт.

Ако разгледаме самата клавиатура, ще видим, че в задната си част разполага с два USB порта, както и два 3.5мм жака – един за слушалки и един за микрофон. Самият кабел пък не е гумен, а е облицован с плат. Т.е. няма да се заплита чак толкова много.

Може би най-привлекателния аспект на DeziMator

е, че това е механична клавиатура. Това ще рече, че EpicGear са изоставили гумените мембрани за сметка на традиционен механизъм – пластинки от метал, които се притискат една към друга. Бутоните са по-издръжливи, натискат се изключително лесно и съответно – са с много по-малък ход. Това на практика означава, че по време на игра ще може да реагирате значително по-бързо.

Общият брой на клавишите е 109, а DeziMator се предлага се с Cherry MX Brown или Cherry MX Red суичове за определени клавиши, като W, A, S и D. Първите са двустадийни (тактилни) и предлагат много малък ход (2 мм) и 60 г сила на натиск. Вторите са едностадийни. Техният ход е същият като на Brown, но силата на натиск е 45 гр.

Техническите възможности

на DeziMator също са доста впечатляващи. Тя предлага „екстремен“ anti-ghosting, което ще рече, че можете да натискате повече от три клавиша едновременно. Освен това откриваме 1000Hz Extreme-polling, който може да се регулира както следва - 125/250/500/1000Hz.

Играта в напълно неосветени помещения също се улеснява благодарение на частичната подсветка около W, A, S, D бутоните плюс 1-6 или т.нар. макро клавиши (общо 5 на брой) вляво. Силата на светлината се регулира от самата клавиатура, чийто размери въобще не са скромни - 524.5 x 240 x 57 мм и 1.9 кг тежест. Какво още? 20 NKRO клавиши, мултимедийни бутони, гейминг режим, деактивиращ Windows бутона и възможност за 10 кустомизирани профила.
Не е тайна също така, че геймърите са особена порода и когато някоя игра ги изнерви до полуда, те имат навика да... бият първото нещо, което им попадне под ръцете. А именно - клавиатурата. Не веднъж и два пъти ми се е налагало да сменям своята джаджа, просто защото тази за 10 лева не е успяла да понесе стоварването на юмрука ми, тъй като секунда невнимание е довеждало до преиграване на цял един час.

За щастие, EpicGear са помислили за хора като мен, а вероятно и като вас. DeziMator е

70-процента алуминиева и изключително издръжлива

Колко точно? Не мога да ви кажа със сигурност, тъй като предпочетох да не тряскам ревю копието ни в стената, но ако сте склонни да експериментирате с вашата собствена, непременно споделете резултатите си в коментарите под текста.

В заключение – това е един изключително красив и удобен продукт, наситен с най-различни екстри, които би трябвало да обслужват нуждите на геймърите. Да, неговата цена не е за всеки, но поне знаете, че срещу тези пари получавате нещо наистина качествено. 

напиши коментар
 

529 мнения
профил »
ildana каза на 05.12.2013, 18:12 ?. :

Честно казано,предпочитам тази:http://www.pccomponentes.com/logitech_g19_gaming_ keyboard.html

13 мнения
профил »
NoSoul каза на 06.12.2013, 14:08 ?. :

За тея пари - Razer

466 мнения
профил »
Ronaldo9 каза на 07.12.2013, 12:44 ?. :

Razer Deathstalker Ultimate е по-стилна и по-добра,но и по-скъпичка в момента.
напиши коментар
 
ПРОДУКТ НА СЕДМИЦАТА  

AOC представи новия монитор AG273QX

ОЩЕ контролери
PowerA контролери за Nintendo Switch 208
Мишка: Hama uRage 58
Мишка: Cyborg R.A.T. 7 56
Мишка: Razer Naga 55
Гейм ръкавица: Tt eSPORTS Gaming Glove 52
Мишка: A4Tech XL-747H 52
Мишка: Razer Mamba 50
Волан: Hama Racing Thunder V5 23
Волан: Canyon CNG-GW3 20
Джойстик: Hama Outlandish 19
ДРУГО ОТ EpicGear
EpicGear – джаджи, с които ще доминирате 1
Мишка: EpicGear Meduza 0
Подложка: EpicGear CompoXite 0