facebook facebook
 
 
 
   
 
Клавиатура: A4 Tech KD-126
03.10.2012 | автор: Филип Станиславов


оценка:

Вносител:
Вали Компютърс
Цена:
36.00 лв.
купи »

сайт на продукта »
плюсове
ефектна LED подсветка с пускане по желание
клавишите реагират светкавично
височината на крачетата се регулира
лесна инсталация
минуси
не е подходяща за хора, търсещи сериозни геймърски функции

Има клавиатури, които се опитват да пленят потенциалните потребители с гръмки наименования, ефектни опаковки и поредица от характеристики, някои от които остават просто неразбрани и неизползвани дори и след дълга работа с тях. KD-126 на известната компания A4 Tech не е една от тях. Вместо помпозност тя предлага ефективност, а вместо екстравагантни екстри ви дава точно това, от което се нуждаете за дълги сесии пред компютъра.

На пръв поглед A4 Tech KD-126 изглежда като стандартна клавиатура, но един по-внимателен поглед ни разкрива поредица от важни добавки, създадени, за да оптимизират и улеснят работата ви пред домашното РС, независимо дали става въпрос за игри, текстообработка или друг тип занимания. Така например клавишите на модела имат ултратънка структура, която ги прави едновременно много тихи и удобни за писане, тъй като бутоните реагират мигновено на вашето докосване. В добавка има и пет специални клавиша за бърз достъп за гасене на компютъра, превключване към предишна и следваща песен, старт и пауза. За удобство на пишещия нивото на крачетата на клавиатурата също може да се регулира.

Друга изключително удобна функция на KD-126 безспорно са светещите й клавиши. Благодарение на синята LED подсветката бутоните излъчват приятна светлина, която ги прави лесно различими дори в тъмното. Така спокойно може да довършите дори късно през нощта онова домашно, което отлагахте целия ден или пък да се отдадете на доста среднощни геймърски сесии без да безпокоите съквартиранта или роднините си със светнати лампи. Ако се притеснявате, че светещите клавиши са само глезотия, която няма да издържи дълго, трябва да знаете, че символите върху тях са гравирани с лазер и имат ултравиолетово покритие. На пракитка това означава, че колкото и активно да ползвате клавиатурата, пръстите ви няма да са в състояние да изтъркат или изстрият клавишите. Включването и изключването на подсветката също е възможно и става с натискането на един бутон, разположен на обратната страна на дясната част на клавиатурата.

Клавиатурата се свързва към компютъра с USB, а работи под всяка една версия на Windows от далечната ХР насам. Това значи, че инсталацията е безпроблемна, независимо от операционната система, която ползвате.

A4 Tech KD-126 е практична, удобна и в същото време изненадващо стилна, особено когато синята подсветка хвърля мека сянка върху черната клавиатура на по-приглушена светлина. Нейното приложение е разностранно, а цената й е допълнително предимство за всеки, който наскоро се е замислил за смяна на клавиатурата си. 

напиши коментар
 

7 мнения
профил »
GidEoH каза на 05.10.2012, 10:29 ?. :

Всичко написано е вярно, с изключение на това, че е удобна. При натискане на клавишите под ъгъл те просто не мърдат.
Ползвам такава клавиатура от 13 месеца и още не се е счупила. Имайки предвид качеството на пластмасата и механизма на клавишите това ме изненадва.
Подсветката е сравнително ярка. Ако обичате съвсем приглушената светлина, тази ще ви се стори натрапчива.
Ако ви трябва клавиатура с допълнителни функционални клавиши (например за RPG-та, стратегий и др.) също няма да ви свърши работа.

Но ако гореизброените фактори не са от значение, а и като се има предвид, че получавате LED подсветка без да се изръсвате с трицифрена сума за геймърски модел, то тази клавиатура е точно за вас. Един страхотен заместител.

404 мнения
профил »
Revive_ каза на 05.10.2012, 14:52 ?. :
Редактиран на 05.10.2012, 14:54 ?.

Мммм дам и на мен ми направи впечатление, още преди няколко седмици, като си търсих нова клавиатура...тази е идеалния избор за тази цена... възнамерявам да си я купя!
Интересното е, че я намирам за 31,20лв. в друга известна конкурента фирма.

50 мнения
профил »
justleave каза на 08.10.2012, 19:09 ?. :

Ако говориш за другата фирма директен вносител... те я нямат. Така че ако някъде има в БГ от тази клавиатура, то идва от тези симпатяги :)

404 мнения
профил »
Revive_ каза на 11.10.2012, 19:00 ?. :

Дори и "Вали" да е вносителя в другата фирма е "в наличност" е клавиатурата и пак си е с ниска цена! :)

1 мнения
профил »
martin.ma каза на 27.11.2012, 08:16 ?. :

Наистина си заслужава клавиетурката и аз я ползвам отдавна, но за мен има един съществен недостатък, а именно невъзможността да пренастройвам тези 5 специални клавиша от лявата страна и ги прави лично за мен неефективни, неизползваеми и следователно безсмислени, за това максимум 2 звезди заради този съществен недостатък......
напиши коментар
 
ПРОДУКТ НА СЕДМИЦАТА  

AOC представи новия монитор AG273QX

ОЩЕ контролери
PowerA контролери за Nintendo Switch 45
Волан: Canyon CNG-GW3 28
Клавиатура: Steelseries Merc Stealth 27
Волан: Driving Force GT 21
Клавиатура: SteelSeries WoW Zboard 20
Волан: 4in1 Racing Wheel Hama 19
Гейм ръкавица: Tt eSPORTS Gaming Glove 17
Волан: Xbox 360 Wireless Speed Wheel 14
Мишка: Hama uRage 13
Kinect: какво не знаем за него 13
ДРУГО ОТ A4 Tech
Мишка: A4Tech XL-747H 32
Мишка и пад: Х7 XL-755K 29
Мишка: А4Tech X-710 BH 25
Клавиатура: A4 Tech X7 G800V 20
Мишка: А4Tech XL-760BH 15
А4 Tech - тройна комбинация за всяка ситуация 12
Серия геймърски мишки Bloody Multi-Core Gun3 11
Слушалки: A4 HU510 10
Безжичен комплект A4Tech GL-1630 5
Мишка: A4-G9-500F-1: V-Track 5