facebook facebook
 
 
 
   
 
Китай наложи сериозни ограничения върху гейминга
07.11.2019

Нов китайски закон, който е влязъл в сила във вторник, налага силни ограничения на младежите под осемнадесетгодишна възраст във връзка с техните гейминг забавления. Те вече имат право да играят максимум 90 минути дневно, а игрите са изцяло забранени в часовете между 10 вечерта и 8 сутринта.

Своеобразният "вечерен час" обхваща цялата седмица без изключение, но 90-минутното ограничение е в сила само за дните от понеделник до петък включително. През уикендите на децата са позволени до три часа дневно. Законът цели борба с явления като пристрастяване към видео-игри, масово развиване на късогледство и "слабо академично представяне сред широка част от обществото".

Мерките обаче не се изчерпват с това. Геймърите ще трябва да се вписват в онлайн акаунтите си с истинските си имена и данни за идентификация. Освен това ще се следи колко харчат за микротранзакции и DLC-та, където също има въведени лимити между $28 и $57 на месец. Таванът на лимита се определя от възрастта на играча.

Въпреки, че мерките са драконовски, те не са неочаквани. Гейминг индустрията в Китай се е подготвяла от известно време за този закон и редица студиа предприеха необходимите мерки, за да вградят лимитите в игрите си. 


напиши коментар
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Китай

новини:
Решението е наложено заради избухналата там епидемия.
Забраняват се хазартните игри, всички в които има кръв и насилие, трупове, както и такива свързани с митологията за Поднебесното Царство и неговите владетели...

НАЙ-КОМЕНТИРАНО
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 177
Завръщането на една легенда! 163
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 158
Петото "яйце", награди и регламент 154
Слух за изискванията на АС: Unity 152
The Division за PC няма да е прост порт 145
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 131
Най-разочароващо заглавие за 2014 г. 122
Blizzard също прави разпродажба на игри 122