facebook facebook
 
 
 
   
 
Качествено видео с Huawei Mate 9
22.02.2017 | автор:


Вносител:

сайт на продукта »

Huawei Mate 9 е още един от поредицата смартфони на Huawei, които осигуряват на потребителите възможности за професионални снимки и видеа. Камерата с двойна леща се превърна в символ на мобилната фотография. Тя даде начало на една световна тенденция, последвана от много други производители. В процеса на създаване на двойната камера, Huawei се обвърза в дълготрайно партньорство с немската легендарна компания Leica. Това партньорство доведе до създаването на уникален дизайн, който придава страхотен детайл на изображението, но също така съхранява духа на черно-бялата фотография - нещо, което доскоро беше достъпно само за професионалните и много скъпи камери на Leica.

Huawei Mate 9 не само прави перфектни снимки, но и има страхотна видеокамера. Потребителите искат да са сигурни, че нещата, които записват и публикуват в социалните мрежи, имат нужното качество. Първите опити може да не са много успешни, но с всеки запис потребителите стават все по-добри и скоро започват да постигат интересни резултати. С Huawei Mate 9 може да записвате всеки кадър или момент, без да чакате настъпването на уникални събития, които всъщност са рядкост. Красив изгрев, отдалечаващ се автобус, величествени или старинни сгради, тълпа в метрото – само част от любопитните сюжети за един кратък и сладък филм. Спортни мероприятия или концерти са също подходящ повод да споделите своите видеа онлайн с аудиторията.

Преди да започнете да записвате, настройте най-високото качество на видеото на вашия смартфон, което в случая на Huawei Mate 9 е UHD 4K. Това е качеството, което може да бъде намерено в професионалните камери. Запомнете да държите телефона си стабилно по време на записа. Mate 9 е снабден с оптичен стабилизатор на изображението, но поддържайки стабилен захват и избягвайки резки движения, ще създаде превъзходни резултати. Това е изключително важно, когато се снима привечер, нощем, но също така в по-тъмни и мъгливо осветени помещения.

Няма да са нужни повече от няколко дни за по-опитните потребители, за да открият допълнителните свойства, които са на разположение. Точно преди старта на снимките може да настроите наситеността на цветовете. Режимът „ярки цветове“ ще направи вашето видео по-наситено. Следващата стъпка ще бъде включването на Pro режим. Устройството ще ви позволи ръчно да настроите яркостта на светлината, да изберете режим за автоматично фокусиране и да решите как да бъде измерена околната светлина. Ръчната настройка на белия баланс също ще бъде в полза и е хубаво да се експериментира с нея, когато се снима на  вечерна или на изкуствена светлина.

Това не е всичко което Huawei Mate 9 предлага. Когато снимате човек, режимът „Разкрасяващо видео“ си заслужава да бъде изпробван. Телефонът може да приложи „грим“ на лицето на вашия обект. По-артистично начинание ще бъде да използвате модерни ефекти като забавяне или забързване на действието във вашите видеа. И двете са достъпни в смартфона.

Mate 9 предлага други допълнителни плюсове, които на пръв поглед може да не изглеждат директно свързани със създаването на видео материал. Излиза обаче, че например големият дисплей с висока резолюция е страхотен визьор, който надиграва типичните дигитални камери. Бърз Wi-Fi и LTE са технологии, които ви позволяват да качите видео съдържание в облака. Качествената батерия на устройството кара  „видео камерата“ да работи с часове.

Веднъж щом наберете повече опит и започнете да създавате по-качествени филми, обмислете да закупите триножник, и специална стойка, както и кардан за смартфони. С такова оборудване, последвано от преработка на компютър, вашите смартфон клипчета ще започнат да наподобяват професионални продукции, заснети със скъпоструващ хардуер.

 

напиши коментар
 
ПРОДУКТ НА СЕДМИЦАТА  

Монитор: Acer Predator XB240H

ОЩЕ телефони
Huawei P10 lite и Huawei P10 Plus вече у нас 127
Galaxy S8 и S8+ приордъри във Виваком 121
Двоен билет за финала на Шампионска лига 88
Lenovo K6 и Lenovo K6 Note 83
iPhone 4 – струва ли си? 79
Acer Liquid Zest 4G e вече във Виваком 78
Бляскава премиера на Galaxy S8 и S8+ в Българ 77
Наистина ли се нуждаем от големи смартфони? 77
Samsung Galaxy А3 и А5 2017 дебютират у нас 77
Huawei Honor 8 lite вече у нас 73