facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Какво най-много искате от PC Mania?
Интервю | 19.10.2019 | автор: Георги Кацаров


Производител:
Издател:
Жанр:
Анкета
Платформа:
PC

Една анкета, която бе активна на сайта ни в продължение на почти единадесет месеца, официално приключи. В нея ви попитахме какво най-много бихте желали да получите от PC Mania. През това време с любимата на всички ни медия се случиха много неща, които можем да определим като положителни, но затова ще можем да поговорим директно с вас, съвсем скоро. Време е да прегледаме резултатите от анкетата и какво най-много бихте искали да получите от нас!

8. Седмичен гейминг подкаст

1 глас / 0,27%
Може би аудио формата явно е най-непопулярната за разпространение на гейминг новини, дискусии и прочее информация, а може би просто не асоциирате PC Mania с това. Така или иначе ниския вот, който тази опция получи, както и ограничените ресурси с които разполагаме към този момент, предопределят съдбата на подкастите. Разбира се, не го изключваме като опция в някой бъдещ момент, но за сега ние също нямаме конкретни планове за развитие на подкаст.

7. Gaming стрийм

3 гласа/ 0,8%
Учудващо, може би най-популярната форма за съвременните гейм медии, е на предпоследно място в предпочитанията на читателите на нашия сайт, по отношение на това какво искат да получат от него. Въпреки слабото си представяне обаче, това е една от опциите, по която работим и се надяваме скоро да ви зарадваме. Кога, какво и как - ще обявим, когато имаме готовност.

6. Електронно списание

9 гласа/ 2,41%
Въпреки, че е страхотен заместител на оригиналното списание, инициативата е доста трудоемка за ежемесечна поддръжка, а и явно не е допаднала на масата читатели на PC Mania. Дигиталното списание е една от иницативите, които не изключваме да се възроди в някакъв бъдещ момент, но за които в момента нямаме нито времевия ресурс, нито конкретни планове. Въпреки това отчитаме, че това все още е един много удобен начин за съвременната мобилна епоха, да носите списанието в джоба си, без риск да го скъсате, измачкате и да получавате редовно качествена информация от гейминг индустрията.

5. Ежемесечно видео-предаване по YouTube

11 гласа/ 2,94%
Това предложение също бе слабо популярно, въпреки че технически е изпълнимо към настоящия момент. Въпреки това месечният характер предразполага към поднасяне на остаряла информация, което в съчетание с времето, необходимо за създаването му, поставя под въпрос осъществяването на тази инициатива. От друга страна не всеки наш читател има възможността да следи новостите ежедневно и един такъв месечен видео-акцент, поднесен във визуална форма, съчетан с дискусии и представен от самите нас, би бил много подходящ в днешното натоварено ежедневие.

4. Обективни и редовни статии за новите игри

25 гласа/ 6,68%
Ревютата. Всеки иска да разбере дали дадена игра си струва, какви са нейните силни и слаби страни, преди да гласува за нея с парите си. Именно това е една от колоните на нашата медия, която се опитваме да възстановим и по която работим по-целенасочено. За нас бе интересно да разберем как са се променили предпочитанията на нашите читатели с времето и може би статиите заради своят обем са станали по-непривлекателни за настоящото поколение геймъри, но въпреки това ние продължаваме да ги развиваме и се надяваме, че в скоро време ще можем да ви зарадваме с все повече и по-добри материали, както за излезлите, така и за предстоящите заглавия.

3. Достатъчен ми е редовен и богат новинарски поток

39 гласа/ 10,43%
Сравнително нисък вот за основния аспект, по който всъщност работим най-усилено. Да възстановим редовния новинарски поток бе първата задача, която си поставихме, когато се събрахме за да възродим сайта. Задачата е доста трудоемка, но е успешно поставена на релси и вече почти една година успяваме отново да ви снабдяваме с най-важната информация от света на гейминга и е аспект, който ще продължим да развиваме усилено. Въпреки това, слабата ѝ популярност от ваша страна отдаваме на изместването на фокуса от писмени материали, каквито са новините и статиите, към видео-материалите. Като споменах видео-материали -

2. Видео-материали (видео-ревюта, walkthrough-та, видео-класации)

100 гласа / 26.74%

Доста сериозен резултат. Сериозно е и намерението ни това да е следващата инициатива, която постепенно и полека да поставим на релси. Интересът към видео-материалите в наше време е осезаем, тенденцията е трайна, вече над 14 години и няма изгледи в скоро време това да се измени. А настоящото видео е гаранция, че по този аспект на медията се работи и че съвсем скоро ви очакват нови, качествени видеа от PC Mania. Колкото и да е популярен и модерен този вариант, обаче, има едно нещо, което бихте желали най-много от вас. Едва ли има изненадани, че на първо място е...

 

1. Хартиеното списание

186 гласа / 49,73%
Списанието. Първото нещо, което всички ние си представяме, когато чуем думите "PC Mania". Списанието се появява на пазара през юни 1998-ма и задържало се на него цели 11 години, снабдявайки редовно, всеки месец без прекъсване, всички нас с новини, превюта и ревюта на PC и конзолни заглавия, читателски комикс, информация за хардуер и софтуер, и още много други рубрики. От неговото спиране изминаха почти толкова години, колкото то съществуваше, но неговата популярност е толкова огромна, че в тази анкета, то получи толкова гласове, почти колкото всички други опции взети заедно.

Въпреки, че всички ние адски много желаем то да се върне по вестникарската мрежа, напълно релевантен е въпроса за финансовата рентабилност на един такъв проект, а уви, десет години по-късно, родната действителност все още не предразполага към положителен отговор на този въпрос. Въпреки това сме длъжни да отбележим, че ежемесечното геймърско списание не е отживелица и все още има над 25 издания, които излизат месечно на територията на Европа и САЩ, сред които и популярни имена като PC Gamer, полскато CD-Action и още много други.

Новата анкета е вече активна на нашия сайт и в нея ви питаме "Какво най-много искате от BlizzCon 2019". Отговорът можете да изберете на pcmania.bg, а своите коментари или мнения можете да споделите тук, в нашия форум или нашата фейсбук група, линкове за които можете да намерите под описанието на клипа. 

напиши коментар
 

77 мнения
профил »
ToxicZ каза на 19.10.2019, 20:04 ?. :
Редактиран на 19.10.2019, 20:08 ?.

Всички искаме хартиено списание, но няма как да стане.
Затова за мен 3 и 4. :)

73 мнения
профил »
Zuzko каза на 20.10.2019, 10:30 ?. :

Имам една идея - нека да се издаде хартиена издание за някоя годишнина на списанието или за някой специален случай. И може вътре да се направи нещо като статия със снимки на целият екип , работил по списанието годините , когато беше на пазара. Или да се направи плакат с всички работили по списанието.
Варианти много.

345 мнения
профил »
Теодоси Иванов каза на 26.10.2019, 18:57 ?. :

Има ли начин, вместо хартиения вариант да ходи по бутки и т.н, да го разпращате по офиси на куриери, който си направи предварителна поръчка месец по рано. За декември например, да се направи поръчка да кажем до края на октомври или нещо такова. Така хем ще имате точни данни, колко хора искат, хем няма да киснат списания събиращи прах. Да, идва проблема, че трябва да разпращате на стотици адреси и т.н, плюс това не знам с какви печатници сте работили и т.н и какъв е технологичния процес, но предполагам си имат минимален тираж. Надявам се някъде там да се намери решение.

Нека списанието е там 6-7лв, нека доставката е за наша сметка, само и само да имаме хартиен вариант.

969 мнения
профил »
Serious Sam каза на 31.10.2019, 14:13 ?. :

Не е проблема във формата на разпространение, а в доста други неща:

1. Нямаме достатъчно кадрова "мощ", ако мога така да се изразя. Поддръжката на инициативите в момента ангажират доста плътно времето ни, а за PC Mania отдаваме от свободното си време. Необходимо е още много съдържание ежемесечно, за да можем да го стиковаме в списание и да го разпратим.

2. Трябва да се проучат и производствените разходи - съотношението бройки/цена, a дори и да се проучат - остава въпроса със стартовия капитал. Никой не печата на вересия. Не разполагаме с тези средства.

3. Дизайнер - необходим е, а в момента не разполагаме.
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Какво най-много искате от PC Mania?

Интервю:
Представяме ви резултатите от анкетата "Какво най-много искате от BlizzCon 2019"

ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА