facebook facebook
 
 
 
   
 
Какви новости ни очакват при предметите в Diablo 4?
03.12.2019

Откакто официално обявиха Diablo IV, Blizzard постоянно ни подхвърлят трошици информация за този или онзи аспект от играта, въпреки че тя самата е далеч от излизане. В нова статия в Diablo блога, водещия системен дизайнер - Дейвид Ким - хвърли повече светлина по въпроса за елементите от системния дизайн, които можем да очакваме в продължението.

От него научаваме, че ръководен принцип при създаването на Diablo IV е „Easy to learn, hard to master“ - имидж, който всички класически Blizzard заглавия притежаваха. За да постигнат това „предметизацията“ ще трябва да бъде дълбока и възнаграждаваща“, като за целта ще вземат най-добрите аспекти от Diablo II и Diablo III, но в същото време ще добави свои нови системи и по този начин ще се усеща като нещо различно и самостоятелно спрямо другите игри от поредицата. Всички планирани промени все още са в етап на преосмисляне.

Афиксите (ключовите думи, описващи предметите, например Knight's, Divine и т.н.) също ще присъстват в Diablo IV и Blizzard искат те да бъдат „значима част от силите на героя“. Докато преди те са се фокусирали върху това да нагласят афиксите към различни build-ове, сега от Blizz искат да предоставят на играчите повече свобода при избора на афикси, без значение от билда на героя.

"Ancient Legendary" предметите, по-силната версия на легендарните брони и оръжия, ще бъдат премахнати. Ще бъде добавен нов consumable предмет, но засега няма никаква информация за него. От Blizzard се надяват, че rare предметите с добри афикси ще запазят стойността си, в предвид тази промяна. Дърветата с таланти, както и руническите думи също ще се завърнат в Diablo IV. От Февруари 2020 г. ще получаваме редовни инфо ъпдейти на всяко тримесечие. 


напиши коментар
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Diablo IV

новини:
Blizzard потвърдиха това, след като се натрупаха съмнения след тазгодишния BlizzCon.
Слухове за съдбата на дългоочаквания Diablo 2 римастър, новите класове и икономиката на Diablo 4.
В кратко видео той споделя мнението си за това, което е видял от анонса на играта.

Превю:
Най-накрая! Игра и за тези, които нямат телефони!

НАЙ-КОМЕНТИРАНО
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 177
Завръщането на една легенда! 163
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 158
Петото "яйце", награди и регламент 154
Слух за изискванията на АС: Unity 152
The Division за PC няма да е прост порт 145
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 131
Blizzard също прави разпродажба на игри 122
Най-разочароващо заглавие за 2014 г. 122