facebook facebook
 
 
 
   
 
Изкуственият интелект на DeepMind ще играе в европейската StarCraft II лига
11.07.2019

AlphaStar е изкуствен интелект (AI), проектиран от DeepMind екипа на Google. Той е предназначен специално за да играе StarCraft 2 и е много добър в това. По-рано тази година той бе изпробван срещу няколко професионални играча на StarCraft 2, като само един от тях успя да го победи. Изкуственият интелект вече е готов да се изправи срещу всеки играч.

Като част от провеждащите се изследвания в сферата на изкуствения интелект, AlphaStar скоро ще изиграе „малко количество“ игри в европейската лига на StarCraft 2. Изкуственият интелект обаче ще се включи напълно анонимно, така че играчите няма да знаят срещу какво играят, като освен това играта ще се отрази на техните статистики по същия начин, по който би се отразила игра срещу кой да е играч в лигата.

AlphaStar ще играе анонимно. Това ни гарантира, че настоящите експериментални версии на изкуствения интелект ще могат да изпробват геймплей, максимално близък до този, който предлага обикновената 1vs1 ladder игра. Това също така помага различните мачове да се играят доколкото е възможно при едни и същи условия. От DeepMind ще пуснат резултатите от проучванията в научен журнал, заедно със записите от мачовете на AlphaStar.” – поясниха от Blizzard.

AlphaStar има няколко експериментални версии, които ще вземат участие в експеримента. В играта изкуственият интелект ще играе с всички три раси, като за да е играта честна изкуственият интелект ще трябва да разкрива картата като истински играч, а няма да има директен поглед върху картата както е при повечето компютърно-управлявани опоненти. Също като човек, той ще възприема информацията чрез „camera-like“ изглед, както и ограничения във възможния брой действия в минута (APM), и в секунда (APS).

Датата и броя на игрите, които AlphaStar ще изиграе все още не са обявени, с цел да се постигне по-добра анонимност. 


напиши коментар
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
StarCraft II: Legacy of the Void

новини:
StarCraft II вече получи заключителната част в трилогията си, но Blizzard все още не е приключила.
Psionic Warfare: Total Destruction представлява мод, който превръща традиционното заглавие в арена шутър от първо лице.
Професионални играчи са уличени в уреждане на игри в периода януари и юни тази година, като най-често са губили умишлено.

Ревю:
Краят на една епична сага настъпи. Вижте всичко за Legacy of the Void в това обширно ревю от фен за фенове.

НАЙ-КОМЕНТИРАНО
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 177
Завръщането на една легенда! 163
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 158
Петото "яйце", награди и регламент 154
Слух за изискванията на АС: Unity 152
The Division за PC няма да е прост порт 145
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 131
Най-разочароващо заглавие за 2014 г. 122
Blizzard също прави разпродажба на игри 122