facebook facebook
 
 
 
   
 
Игрите от EA Origin вече ще са достъпни и в Steam
29.10.2019

Съревнованието между онлайн платформата на Electronic Arts – Origin, и тази на Valve – Steam, е на път да приключи, след като стана ясно, че игрите, които до този момент се разпространяваха ексклузивно през Origin, ще се появят в Steam. Първото заглавие, което ще сложи край на тази практика е предстоящата идния месец „Star Wars Jedi: Fallen Order“ и която вече е достъпна за предварителна поръчка в Steam.

EA Access (абонаментната услуга на Electronic Arts) също ще стане налична през Steam, но чак през пролетта и ще бъде единствената по-цялостна абонаментна услуга, която ще се предлага през платформата на Valve засега. Чрез нея потребителите ще получат достъп до множество заглавия, като EA ще увеличават този списък непрекъснато. Използването на EA Access ще носи и различни in-game ползи на потребителите.

Въпреки, че игрите на EA се превърнаха в нарицателно за безскрупулно налагане на финансови модели, обхващащи всеки един аспект от играта, това е един доста силен удар от страна на Valve спрямо текущия основен конкурент – Epic Game Store. “Това е началото на едно вълнуващо партньорство с Valve, което ще даде тласък за всички PC играчи по целия свят. Чрез нашата абонаментна услуга ние ще обединим играчите от Steam и Origin заедно, в една голяма общност, с достъп до най-добрите игри, където и както пожелаят да ги играят.” – споделя Андрю Уилсън, изпълнителен директор на Electronic Arts по повод партньорството с Valve. 


напиши коментар
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
EA

новини:
Информацията беше тийзната преди дни, но вече е официално потвърдена
Electronic Arts потвърди пред The Escapist, че неопределен брой хора в ЕА Salt Lake са загубили работата си.
Отвън EA може и да не е най-любимата компания на интернет обществото. Отвътре обаче нещата очевидно стоят другояче.

НАЙ-КОМЕНТИРАНО
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 177
Завръщането на една легенда! 163
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 158
Петото "яйце", награди и регламент 154
Слух за изискванията на АС: Unity 152
The Division за PC няма да е прост порт 145
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 131
Blizzard също прави разпродажба на игри 122
Най-разочароващо заглавие за 2014 г. 122