facebook facebook
 
 
 
   
 
Задава ли се Age of Mythology: Definitive Edition?
06.11.2019

Age of Empires поредицата изживява своеобразен ренесанс. След като поредицата получи HD издание на втората част, към която излязоха и три нови експанжъна, Age of Empires: Definitive Edition излизаща следващата седмица, на 14-ти ноември (четвъртък) и предстоящата Age of Empires 4, доста фенове си задават въпроса „А какво става с Age of Mythology?“. Ако съдим по мъгляви подмятания от страна на разработчиците Forgotten Empire – Definitive Edition или продължение на играта, определено не е изключено.

Слуховете тръгнаха след съобщение в AoE фийда в Twitter, според което екипа „не е забравил“ феновете на Age of Mythology. Въпреки, че и двете са доста желани от играчите, много по-вероятно е да става въпрос за Definitive Edition на играта, отколкото за пълнокръвно продължение. Нека освен това не забравяме, че е логично да се появи и римейк на Age of Empires 3.

Това обаче далеч не е първия път, в който от студиото говорят за завръщане към фентъзи spin-off-ът на Age of Empires. На Е3 творческият директор зад поредицата – Адам Айсгрийн – сподели за любовта към играта и как екипа иска да се върне към нея след Age of Empires. “След като сме готови с трите Defenitive издания, мислим да се върнем назад и да видим какво може да направим с Age of Mythology. Аз я обожавам, няма да я забравим и ще намерим начин да я направим.” – заяви той.

Към момента най-добрата версия на Age of Mythology е Extended Edition-а, налична и в Steam. Тя получи и нов експанжън през 2016 г., което е 12 години след излизането на играта. Да се надяваме, че някой ден, ако има Age of Mythology: Definitive Edition, всички експанжъни ще бъдат събрани под един покрив. 


напиши коментар
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Age of Mythology

новини:
Историческо-митологичната стратегия на Ensemble нахълтва в Steam в началото на май в HD

Ревю:
В Age of Mythology реликвите играят по-особено значение. Те са разпръснати из повечето карти и носят определени бонуси – например ускоряват работата на селяните

Чийт:
Митични юнити и розови, летящи хипопотами!

НАЙ-КОМЕНТИРАНО
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 177
Завръщането на една легенда! 163
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 158
Петото "яйце", награди и регламент 154
Слух за изискванията на АС: Unity 152
The Division за PC няма да е прост порт 145
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 131
Най-разочароващо заглавие за 2014 г. 122
Blizzard също прави разпродажба на игри 122