facebook facebook
 
 
 
   
 
Задава ли се филм по Destiny?
07.01.2020

През последните 20 години списъкът с филми по игри нарасна значително и няма изгледи скоро да спре да нараства. Кой обаче ще е следващият гейминг хит, който ще се опита да пренесе света, героите и успеха си на големия екран? Редица слухове сочат Destiny - хитовата поредица на Bungie (създатели на Halo). Слуховете се подхранват и от изказване на водещия дизайнер в студиото - Роби Стивънс, който в интервю заяви, че всички възможности са на масата.

В интервю с Hollywood Reporter той заяви, че тъй като правата върху търговската марка са изцяло на Bungie, това позволява на студиото стопроцентов контрол над съдбата на франчайза, в това число и проявленията му в други медии. От тази гледна точка „всичко е възможно. Едно от предимствата ни по отношение на това, че притежаваме изцяло правата за търговската марка Destiny, е това че ние имаме свободата да направим този избор по всяко време, когато решим че това е правилно. Това е всичко, което мога да кажа.“ - заяви Стивънс.

Поредицата Destiny е известна със сюжетния си акцент, което заедно със собствеността върху марката са предпоставки за добър филм. Към момента обаче няма потвърдени проекти за Destiny филм или сериал.

Напомняме, че към момента се работи по няколко адаптации на игри, в т.ч. и ТВ сериал по Halo, както и филм по The Division, а Nintendo работят съвместно със студиото Illumination (което създаде култовите „Миньони“) върху нов Mario филм.

Що се касае до Bungie - други слухове сочат, че те работят активно по Destiny 3, която трябва да излезе тази година, но от студиото не са анонсирали нищо все още. Освен това от Bungie работят и по няколко проекта, които не са свързани с Destiny, благодарение на стоте милиона долара, които получиха от китайската интернет компания NetEase.

2019 г. бе доста разтърсваща за студиото, след като те се разделиха с издателя Activisio. В резултат на тези промени Destiny получи free-to-play версия, а Destiny 2 се появи и в Steam, като бе позволен и кросплатформения прогрес на персонажите в играта.  


напиши коментар
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Destiny

новини:
Тя ще бъде насочена към максимално широк кръг играчи - както ветераните и новаците, така и онези, които са играли оригинала, но са се отказали от него.
Нов слух твърди, че продължението на конзолния онлайн шутър Destiny ще се появи за РС догодина и втората част на играта ще бъде напълно самостоятелн.
Конзолният хит Destiny е една от най-продаваните игри на това поколение, но Bungie няма намерение да ъпдейтва шутъра, за да се възползва от предимствата.

Ревю:
Destiny е едно доста обещаващо заглавие, което има какво да ви покаже

Превю:
Основната идея, на която ще се залага в Destiny, е свободата – липсата на всякакви ограничения да играете по начин, по който вие предпочитате

НАЙ-КОМЕНТИРАНО
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 177
Завръщането на една легенда! 163
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 158
Петото "яйце", награди и регламент 154
Слух за изискванията на АС: Unity 152
The Division за PC няма да е прост порт 145
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 131
Blizzard също прави разпродажба на игри 122
Най-разочароващо заглавие за 2014 г. 122