facebook facebook
 
 
 
   
 
Ентусиаст подкара DooM на касов апарат от Макдоналдс
01.10.2019

Някои хора намират удоволствие в това да потрошат хиляди и хиляди, за извънземна компютърна конфигурация, да я накичат с разни шарени светлинки и да събират харесвания по социалните мрежи. Има обаче и други типове хора, които, поглеждайки какъвто и да е изчислителен хардуер, си задават въпроса "А дали може да подкара DooM?". Този въпрос са си задавали много хора и в следствие на което хита на id Software от 1993 г. е подкаран на почти всичко, що има екран – от калкулатор с монохромен дисплей, през стари GSM-и и дори на тъч дисплей бара на MacBook Pro. Или казано иначе “But… Can it run DooM?” е нещо, като необявено предизвикателство, което подтиква ентусиастите да намерят някаква нова хардуерна и софтуерна среда, в която да успеят да подкарат DooM.

Един такъв ентусиаст е и 19-годишния Райън Едгар. Той също си задал този въпрос, след като посетил местния Макдоналдс, който в този момент бил в процес на подмяна на своите касови апарати, които вървели на Windows XP. Поради тази причина те не били атрактивни за препродажба и Райън успял да отнесе една от тези машини вкъщи.

Райън споделя: "Свалих ZDOOM (версията, която върви на XP) и чрез USB порта на кеш регистъра успях да я вкарам и подкарам чрез autorun". Чрез USB разделител той успява да си осигури и портове за мишка и клавиатура, след което да извика Таск мениджъра на операционната система. Там обаче го очаквала неприятна изненада. "Имаше някакво доста странно криптиране на информацията" – пояснява той. В допълнение, той не бил и напълно сигурен за характеристиките на машината. Знаел единствено, че първоначално те използвали DOS операционна система, но по-новите версии, каквато била и неговата, вече вървели на Windows XP Pro.

След като успя да подкара DooM, Райън възнамерява да опита и със Sonic Adventure 2. А списъкът с машини, които са подкарали DooM, се увеличи с още една. 


напиши коментар
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Doom

новини:
Винаги сте си мечтали да убивате демони в DOOM, на фона на атлетичното тяло на DOOM Guy, подскачащо из нивата?
Ето какви промени нанася той по двете части на класическия шутър.
Безплатни и пълни с ужаси, които всъщност трябва да се страхуват от вас

НАЙ-КОМЕНТИРАНО
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 177
Завръщането на една легенда! 163
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 158
Петото "яйце", награди и регламент 154
Слух за изискванията на АС: Unity 152
The Division за PC няма да е прост порт 145
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 131
Blizzard също прави разпродажба на игри 122
Най-разочароващо заглавие за 2014 г. 122