facebook facebook
 
 
 
   
 
Експлойт в Epic Games Store ви дава достъп до игри, които нямате
05.11.2019

Подобно на всяко човешко творение, Epic Games Store също има редица недостатъци. Не всички обаче вредят на играча. Така например новооткрит експлойт в платформата ви позволява да достъпите и запазите дадена игра напълно безплатно, и от Epic все още не са поправили това.

Въпросния експлойт се състои в следното: вие можете да се логнете в акаунт, който е закупил играта и да я изтеглите на компютъра. След което, ако излезете от този профил и влезете в собствения си акаунт, вече можете да играете играта. Това най-вероятно се дължи на факта, че самата платформа не е обвързана с DRM защита и въпреки, че някои от игрите ползват такава, липсата на връзка между нея и платформата позволява тази пробойна.

Epic Games все още не са коментирали тази уязвимост, въпреки че със сигурност тя ще бъде отстранена скоро. Въпреки, че можете да се възползвате от експлойта известно време, ви препоръчваме да не се поддавате на изкушението, тъй като не знаем какви мерки ще предприемат Epic срещу акаунтите, които са получили достъп до игри, за които не са заплатили [освен, че е незаконно, но това се подразбира - бел. ред.].
 

напиши коментар
 


1878 мнения
профил »
Sentry каза на 06.11.2019, 12:54 ч. :

Тоест експойта е, че ако някой си инсталира легално закупена игра на компютъра, която няма DRM, тя може да се играе на компютъра докато е инсталирана... "Експлойт".

968 мнения
профил »
Serious Sam каза на 06.11.2019, 13:10 ч. :

Не, експлойта обхваща всички игри, тъй като липсва връзка между DRM-а на играта и магазина. Играта не проверява потребителя от магазина дали я има или не. Достатъчно е да се оправи тази връзка и експлойта ще изчезне.

1878 мнения
профил »
Sentry каза на 06.11.2019, 13:38 ч. :

Sorry, online DRM тип uplay. Принципно ролята на DRM-а е да те спре да не ползваш нелегално придобити копия, а не да не run-ваш легално инсталирани копия на играта, пък било то и от друг акаунт. Ако се опиташ да копираш играта на друга машина - няма да запали. На практика същото може да се постигне и със steam, има го описанието тук: https://www.gog.com/forum/general/how_to_ run_steam_games_offline_forever_tutorial/ page1

77 мнения
профил »
ToxicZ каза на 06.11.2019, 15:41 ч. :

И всички игри да ми дадат безплатно, пак няма да го инсталирам.
напиши коментар
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Epic Games Store

новини:
Промоцията е била огромен успех и е надминала очакванията на компанията, казват от Epic.
Безплатните игри в магазина повишават интереса на геймърите към разработчици, което увеличава продажбите им и в други магазини, казва Тим Суини
Информацията идва от Epicdata.info, които специализират в извличането на информация от достъпните бази данни на Epic Games Store.

НАЙ-КОМЕНТИРАНО
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 177
Завръщането на една легенда! 163
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 158
Петото "яйце", награди и регламент 154
Слух за изискванията на АС: Unity 152
The Division за PC няма да е прост порт 145
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 131
Най-разочароващо заглавие за 2014 г. 122
Blizzard също прави разпродажба на игри 122