facebook facebook
 
 
 
   
 
Геймърска мишка:A4 Tech Bloody R8
10.02.2014 | автор: Петър Йорданов


оценка:

Вносител:
Вали Компютърс
Цена:
69 лв.
купи »

сайт на продукта »
плюсове
Удобна
7 програмируеми бутона
Holeless Engine.
Оптичен сензор с 3200DPI
минуси
Батерията издържа по-малко от посоченото време

Писнало ви е от кабели? И на мен. Именно поради тази причина реших да започна подмяната от своята мишка. Изискванията ми към нея са най-общо две – да е геймърска и да е бюджетна. Тук на помощ идва Bloody R8 на компанията A4tech.

Мишката се предлага в елегантна кутия, която ви позволява да видите всички детайли на новия си продукт, още преди да сте я отворили. В комплекта, наред с Bloody R8, е включен и USB кабел за зареждане на вградената батерия, кърпички за почистване, няколко стикери и т.н.

На външен вид мишката може и да е малко кичозна. Тя обаче пасва идеално на ръката (благодарение на подходящата форма, балансираното тегло и правилните материали, използвани при изработката), а в корпуса й откриваме точно това, от което един геймър би имал нужда. Продуктът се придържа към успешната стратегия на компанията от V серията. Запазвайки ергономичността от V моделите, характеристиките и добавяйки възможност за използване в Wireless режим, R серията носи ниско време на реакция, оптичен сензор с 3200DPI, 7 програмируеми бутона и Li-Pol  батерия (600 mAh).

Bloody R8 е сравнително компактна – нейните размери достигат 122 (Ш) х 82 (Д) х 42 (В). Тежи едва 144 грама. Самият оптичен сензор може да се регулира при пет степени от 200 до максималният DPI, а ускорението е 30g. Времето за реакция също е прилично – 1 милисекунди, а вградената памет за макрота – 160 K.

Самият скрол е оборудван със свое собствено осветление, което ви подсказва текущия оперативен режим на мишока (той се контролира посредством трите копчета под скрола).

Корпусът е с гумирано покритие, което позволява да захванете мишката здраво. Благодарение на специална метална сплав, крачетата позволяват далеч по-добро плъзгане и съответно – влияе положително на чувствителността на продукта.

Подобно и на други мишки на компанията, като например, G9-557HX, и Bloody R8 е оборудвана с т.нар. Holeless Engine. T.e. нейното дъно е без отвор. Сензорът не е открит и е напълно защитен както от прах, така и от течности. Колкото и да ви се струва странно, това не пречи на прецизността й. Напротив - подобрява я и дори увеличава живота на продукта.

За да се възползвате от пълния потенциал на мишката, е необходимо да инсталирате и нейния софтуер. Той е изключително функционален и ви позволява да персонализирате максимално продукта си. Оттук можете да избирате и измежду нейните три режими на работа. Core 1 е предназначен най-вече в случаите, в които боравите с офис или мултимедийни приложения или играете на стратегии в реално време и ролеви игри. Core 2 е за феновете на стандартните FPS. Именно тук получавате достъп и до опцията Gun 3, предоставяща три различни режима на стрелба. Core 3 e за най-взискателните геймъри на шутрите от първо лице. Тук ще откриете най-различни опции, които ще подобрят цялостната игра на този жанр игри и ще ви изкарат една крачка пред вашите опоненти.

В заключение – Bloody R8 е ергономична, макар и кичозна, която предоставя огромен набор от характеристики, които ще се харесат на геймърите. Новата версия на софтуера Bloody е изключително функционална и позволява добра кустомизация на продукта. Според авторите батерията издържа над 20 часа. По време на нашите тестове установихме, че можете да изкарате безпроблемно 12 при непрекъсната работа. Ако играете по няколко часа на ден, значи ще ви се наложи да я презареждате през около една седмица. И всичко това – на една особено достъпна цена. 

напиши коментар
 

322 мнения
профил »
GiantR15 каза на 11.02.2014, 13:34 ?. :

Имам малко по стара мишка от същата компания.Bloody V5 е тя, има няколко проблема в софтуера, най-вече че курвите искаха някакви допълнителни кинти за отключване на Gun 3 не че е супер добро това, но факта че искат кинти е бахти циганията.

Както и да е. Сравнително лесно се краква ако намериш по стар софтуер, кракнеш нещо, и запазиш лиценза коейто е кракнат. След това с тоя лиценз файл може да отидеш на най-новата версия на софтуера.


Ако изключиме тая голяма свръх цигания всичко е точно, много си я харесвам моята мишка, за тая гореспоментата не мога кажа нищо, но предполагам и тя е достатъчно добра.

193 мнения
профил »
Rostik79 каза на 13.02.2014, 07:17 ?. :

Да знаеш, че е възможно с активирано трето ядро да те баннат от някой он-лайн шутър като БФ3/4 и подобни. Това софтуерче може да мине за малко като чийт пред защитните системи на тези сървъри.
напиши коментар
 
ПРОДУКТ НА СЕДМИЦАТА  

AOC представи новия монитор AG273QX

ОЩЕ контролери
PowerA контролери за Nintendo Switch 208
Мишка: Hama uRage 58
Мишка: Cyborg R.A.T. 7 56
Мишка: Razer Naga 55
Мишка: A4Tech XL-747H 53
Гейм ръкавица: Tt eSPORTS Gaming Glove 52
Мишка: Razer Mamba 50
Волан: Hama Racing Thunder V5 23
Волан: Canyon CNG-GW3 20
Джойстик: Hama Outlandish 19
ДРУГО ОТ A4 Tech
Мишка: A4Tech XL-747H 32
Мишка и пад: Х7 XL-755K 29
Мишка: А4Tech X-710 BH 25
Клавиатура: A4 Tech X7 G800V 20
Мишка: А4Tech XL-760BH 15
А4 Tech - тройна комбинация за всяка ситуация 12
Серия геймърски мишки Bloody Multi-Core Gun3 11
Слушалки: A4 HU510 10
Безжичен комплект A4Tech GL-1630 5
Мишка: A4-G9-500F-1: V-Track 5