facebook facebook
 
 
 
   
 
Геймърска мишка: Tt eSPORTS Volos
02.02.2014 | автор: Филип Станиславов


оценка:

Вносител:
Вали Компютърс
Цена:
129 лв.
купи »

сайт на продукта »
плюсове
Солидна изработка
10 профила и над 100 макрота
Допълнителни тежести за баланс
4 специални бутона в конзолен стил
минуси
Малко по-тежка и обемна

Благодарение на своята геймърска линия Tt eSPORTS, компанията Thermaltake се превърна в редовен производител на качествена периферия за любителите на съвременните РС игри и тази нова мишка напълно се вписва в тенденцията. Става въпрос за лазерната мишка Tt eSPORTS Volos, която от самото начало си поставя една изключително амбициозна задача – да премахне бариерата, която традиционно разделя РС и конзолния гейминг.

На практика това, което получавате е широка и относително тежка мишка със специфичен дизайн – седем бутона за нормалните функции на една геймърска мишка плюс още четири специални бутона. Тези допълнителни бутони са създадени с идеята да възпроизвеждат външния вид и усещането на PS3 и XBOX360. Точно така, едновременно. Това става като дизайнерите са използвали символите на четирите основни PS3 бутона, но цветовете в които са оцветени те са четирите цвята от ХВОХ360 контролера. Освен че хрумването е оригинално, то ви дава цели 11 бутона на ваше разположение, с помощта на които да сразите противниците във FPS игри или да навържете поредица от макро команди и комбота.

Volos е базирана на лазерния сензор Avago ADNS 9800, който предлага максимална DPI стойност от 8200 и е създадена специално с идеята за приложение в онлайн игри. Самата мишка има 4МВ вградена памет, благодарение на която може да запишете и управлявате 10 профила и до 140 макрота, както и да ги използвате в движение без нуждата от специален софтуер. Общо 16.8 милиона цвята придават колорит на Volos, когато светне, логото с формата на дракон осветява изключително ефектно джаджата, създавайки илюзията, че бълва огън. За да свържете мишката с компютъра си ви е предоставен USB 2.0 кабел с дължина 1.8 метра и позлатен накрайник.

В самата мишка са вградени два Omron суича, които се намират под левия и десния бутон и гарантират най-малко 5 милиона кликвания. От особено внимание е лявата страна на Volos, където са четирите конзолни бутона и бутоните А и В, които по подразбиране изпълняват функциите „напред“ и „назад“ при сърфиране в интернет. Още три бутона –  С, D и E – са поставени на дясната страна, а и на двете места покритието около тях е губено за максимално удобен и сигурен захват. Отгоре са нормалните ляв и десен бутон (интересно дизайнерско решение е поставянето на кръгче върху левия бутон, което може да свети), колелце за скролване и два бутона за увеличаване и намаляване на DPI стойността.
На дъното на мишката са поставени двете крачета, които осигуряват нейната стабилност. Те са тънки, но широки като предното покрива горната част и се спуска отстрани, а задното по идентичен начин покрива долната част и страничните участъци. „Окото“ на лазерния сензор е под стикера, а до него може да откриете отделение за 5 тежести, всяка от 4.5 грама, които могат да се добавят и премахват, за да откриете балансираното тегло на Volos.

Към комплекта влиза и изключително удобна торбичка с цип, в която може да съхранявате и пренасяте мишката. Ако се чудите защо пък може да ви се наложи това, то ето едно съвсем просто обяснение – както вече споменахме, благодарение на вградената памет всички профили и макрота се пазят директно в мишката така, че когато се спрете на такива, които ви вършат работа, изобщо не се нуждаете от софтуер и може спокойно да занесете Volos у свой приятел или на друг компютър и да я ползвате също толкова пълноценно.

Когато включите за пръв път новата си придобивка към компютър, отворете сайта на Tt eSPORTS и свалете съответния софтуер. Когато се инсталира, той отваря собствен прозорец, в който се виждат 10-те профила между които може да избирате. Когато се спрете на един, програмата ви позволява да направите промени по фините настройки. Така например при Normal mode всички LED светлини светят в един цвят, докато при Battle mode мишката светва всеки път, когато се натисне бутон. DPI стойността може да се регулира от едва 100 чак до 8200 като най-висока ефективност сякаш се постига между 3200 и 5600 DPI.

От момента, в който започнете работа с Tt eSPORTS Volos става ясно, че това е една тежка и солидна мишка; просто няма как да се абстрахирате от тези размери. Под това масивно покритие обаче се крият доста екстри, насочени преди всичко към запалените геймъри. Някои от тях са чисто козметични като светлинните ефекти, други са хардуерни (тежестите, които се махат и добавят), а трети (профили и макрота за конкретни игри, класове, режими на игра и т.н.) са софтуерни. Истина е, че цената не е от най-ниските, но в това няма нищо лошо, когато човек получава достатъчна стойност за парите си. А в случая с Tt eSPORTS Volos това е точно така, което прави нейното препоръчване доста лесно. 

напиши коментар
 

122 мнения
профил »
diantonio каза на 03.02.2014, 08:26 ?. :

баси всместо logitech g500s да бях избухнал с това подобние на xbox джойстик :D

768 мнения
профил »
Kazomir каза на 03.02.2014, 10:04 ?. :

И ако ти трябва контролър просто хващаш мишката настрани и играеш? Найс

18 мнения
профил »
MLV каза на 03.02.2014, 17:22 ?. :

Някой може ли да ми обясни защо не мога да вляза в профила си през мозилата, а през хрома става ?

42 мнения
профил »
bastard каза на 03.02.2014, 21:37 ?. :
Редактиран на 03.02.2014, 21:37 ?.

За дизайна на тва нещо мога да кажа само едно нещо, Fukken Madcatz. От години опит съм открил, че мишките със опростен дизайн обикновенно дават най добрите резултати. Microsoft Intellimouse Explorer, Razer Deathadder (2013), т.н.
напиши коментар
 
ПРОДУКТ НА СЕДМИЦАТА  

AOC представи новия монитор AG273QX

ОЩЕ контролери
PowerA контролери за Nintendo Switch 115
Мишка: А4Tech XL-760BH 45
Волан: Driving Force GT 32
Мишки: A4 Tech X7 V-Track F4 и X7 V-Track F5 30
Волан: Canyon CNG-GW3 30
Гейм ръкавица: Tt eSPORTS Gaming Glove 22
Мишка: A4 Tech X-766FS 21
Волан: Thrustmaster Ferrari F430 Racing Wheel 20
Hama Speedshot PS3 Converter 20
Мишка: A4Tech XL-747H 20
ДРУГО ОТ TteSPORTS
Мишка: Tt eSPORTS Level 10 M 12
Мишка: Tt eSports Black Gaming Mouse 6
Слушалки: Tt eSPORTS Shock Spin HD 6
Слушалки: TteSPORTS Shock Gaming Headset 1
Мишка: TT eSPORTS Azurues 0