facebook facebook
 
 
 
   
 
Геймърска клавиатура: Sharkoon Skiller
18.08.2013 | автор: Петър Йорданов


оценка:

Вносител:
Мост компютърс
Цена:
30 лв.
купи »

сайт на продукта »
плюсове
Евтина
Програмируеми клавиши
Тиха, лека и издържлива
Чисти се лесно
минуси
Лъскавото покритие привлича пръстови отпечатъци
Не може да програмирате мултимедийните клавиши

Някои геймърски клавиатури спокойно могат да ви разорят. Тази обаче определено не е от тях. За 30-тина лева един средностатистически геймър получава всичко, от което се нуждае.

Skiller разполага със 107 клавиша, разпределени в три секции. Под всеки един от тях откриваме малки гумени бутончета. По краищата на клавиатурата откриваме 20 допълнителни мултимедийни бутона с функции като Home, Favorites, Refresh, Page Forward, Page Back, My Computer, E-mail, Search, Calculator, Media, Previous, Next, PC Wake, Sleep, Power, Play/Pause, Stop, Volume up, Volume down и Mute.

 Налични са и осем сини клавиша, които може да поставите на мястото на стандартните черни стрелки и W, A, S, D. На всичко отгоре поддържа N-Key Rollover – т.е. може да натискате 18 клавиша наведнъж, разполага с елегантен дизайн, лека е (едва 603 гр) и се захранва с USB кабел, дълъг 1.6 метра.

Благодарение на наличния софтуер може да кустомизирате абсолютно всеки един от клавишите (без мултимедийните). Налични са предварително зададени настройки за Word и Windows, може да добавяте макрота и да ги съхранявате в 10 профила с три пласта на комплкесност. Може би единственото нещо, което й липсва, е подсветка.

Клавиатурата е изключително удобна и за работа, и за игра, а логото на компанията, светещо в долната средна част, не дразни. 

 

Работата със софтуера е интуитивна. Както вече стана дума, благодарение на него може да сътворите истински чудеса с клавишите. Реално H може да бъде настроен така, че да извършва едно от близо 30 различни действия. Може дори да изключвате дадени клавиши, като например sleep, wake и power.

Ако отворите раздела с макрота, ще видите, че с изключително голяма свобода. Може да ги запаметявате в движение, да коригирате евентуални грешки, да добавяте време, след което да се активира дадено макро и да тествате крайния резултат. И всичко това от един-единствен прозорец. Имате възможност да направите така, че определени клавиши от клавиатурата да изпълняват функцията и на мишката ви, или поне на нейния ляв и десен бутон.

Трябва да отбележим, че клавишите са малко по-големи от една стандартна клавиатура. Това ги прави малко неудобни за бързо писане, но перфектни за гейминг, тъй като се усещат лесно и не ви се налага да поглеждате към продукта. Наличен е и малък инструмент за ваденето им, като по този начин ще може да почиствате Skiller от прах, трохи и други боклуци с лекота.

Ако погледнете продукта отдолу, ще забележите 20 дупки. Очевидно компанията ги е сложила с идеята, че геймърите имат навика да си разливат напитките върху клавиатурите. Разбира се, не препоръчваме да го правите. Но ако някой ден ви се случи със Skiller, по-голямата част от течността ще изтече отдолу. Дали клавиатурата ви ще остане невредима обаче, не можем да бъдем сигурни.

Може би единственото ми оплакване от този продукт е свързан с лъскавото му покритие, което привлича изключително много пръстови отпечатъци и се замърсява за отрицателно време. На фона обаче на всичко, което Skiller предлага, да не говорим за цената, на която може да си е купите, това е един меко казано отличен продукт, който препоръчваме с две ръце. 

напиши коментар
 

63 мнения
профил »
prone каза на 20.08.2013, 14:04 ?. :

cyborg v7 е много по-добра

1140 мнения
профил »
Slesher каза на 20.08.2013, 19:01 ?. :
Редактиран на 20.08.2013, 19:02 ?.

Добро сравнение, като вземем предвид, че Cyborg V7 струва 150 лева, а тази 30.

155 мнения
профил »
Aleksander каза на 20.08.2013, 14:19 ?. :

Боклуците заляха пазара от 5 години някъде насам ..... Толкова некачествени продукти се създават вече за без пари ,че и хората вярват на всичкото отгоре ....

161 мнения
профил »
bloodelf89 каза на 21.08.2013, 07:24 ?. :

Е че срията и мишка и клавиатура на Oscar X7 са си евтини и доста добри!

134 мнения
профил »
ancho77 каза на 28.08.2013, 06:12 ?. :
Редактиран на 28.08.2013, 06:15 ?.

Искам да си я купя, но нещо нея намирам w сайта който се дали нито пък да се регистрирам в тоя сайт. PCMANIA?
напиши коментар
 
ПРОДУКТ НА СЕДМИЦАТА  

AOC представи новия монитор AG273QX

ОЩЕ контролери
PowerA контролери за Nintendo Switch 208
Мишка: Hama uRage 58
Мишка: Cyborg R.A.T. 7 56
Мишка: Razer Naga 55
Мишка: A4Tech XL-747H 53
Гейм ръкавица: Tt eSPORTS Gaming Glove 52
Мишка: Razer Mamba 50
Волан: Hama Racing Thunder V5 23
Волан: Canyon CNG-GW3 20
Джойстик: Hama Outlandish 19