facebook facebook
 
 
 
   
 
Волан: Thrustmaster Ferrari F430 Racing Wheel
18.12.2011 | автор: Петър Йорданов


оценка:

Вносител:
Асбис България
Цена:
179.90 лв.
купи »

сайт на продукта »
плюсове
1:1 копие на волана на Ferrari F430
Оригинални екстри като Manettino
Отлично качество на изработка
Разполага с D-Pad, който улеснява навигирането из менютата
минуси
Няма скоростен лост, нито пък съединител
Воланът се върти единствено на 270 градуса

Колко от вас са си мечтали да застанат зад волана на Ferrari? В редките случаи, когато засечем подобно чудо из мръсните градски улици на България, няма как да не обърнем поглед към тази прелестна машина.

Благодарение на Thrustmaster обаче вече можем да отнесем късче от нея и в своя дом, при това без да обираме най-близката банка. Воланът Ferrari F430 Racing Wheel е официално лицензиран Ferrari продукт, което предполага възможно най-доброто качество - автомобилна компания от този ранг не би си позволила да пусне нещо, което не отговаря на нейните високи стандарти. И наистина - Ferrari F430 Racing Wheel не ни разочарова.

Гейм-воланът с диаметър 28 см представлява почти 1:1 копие с този в спортния автомобил Ferrari 430, който дебютира още през 2004 година на Автосалона в Париж. На него откриваме цели 10 бутона - както върху самия геврек, така и по основата - един D-Pad, скрит зад бутона Start Engine, както и най-новаторската функция на Ferrari F430 Racing Wheel - т.нар. Manettino. Това е едно малко въртеливо щифтче, което функционира и като бутон. Именно чрез него регулирате настройки като контрола на теглителната сила, спирачките и други подобни. Manettino функционира в два режима - автоматичен и ръчен, като при втория ще може да асоциирате по няколко екстри върху щифтчето.

Сред останалите характеристики към волана откриваме и лостчета за последователно превключване между скоростите (каквито се срещат обикновено при мотоциклетите и високоскоростните състезателни автомобили), както и два педала, които трябва да разположите под бюрото си - с единия подавате газ, докато с другия спирате. Няма как да не отбележим, че Ferrari F430 е волан, предназначен за кежуъл играчите, така че не очаквайте кой знае какви допълнителни екстри, като скоростен лост или съединител. Освен това онези от вас, които са свикнали да разполагат с 900 градуса на въртене ще останат разочаровани - Ferrari F430 предлага единствено 270 градуса. Това е и може би най-големият недостатък на този продукт. Всеки, който в някакъв момент е сядал зад волан, въртящ се на 900 градуса, ще му бъде изключително трудно да се наслади с геврек от типа на Ferrari F430.

Още при разопаковането на продукта обаче става ясно, че това не е най-обикновена и евтина пластмасова играчка. Дизайнът е изключително елегантен, докато щифтчето Manettino разполага с ефектна подсветка. Логото на Ferrari, разположено в средата на волана с гумено покритие, е особено привлекателно.

Двата педала пък са изработени от пластмаса и метал. Те обаче не могат да се регулират. За сметка на това въобще не се чувстват отпуснати, когато ги натискате. Дребен проблем при тях е, че гумените крачета под пластмасовата плоскост не вършат особено добра работа при застопоряването им на земята и често, когато ги натискате, ще се плъзгат напред (особено на дървен под).

В пакета откриваме и всичко необходимо, за да прикрепим стабилно Ferrari F430 за бюрото или масата, така че да не се движи при по-резки завои. Веднъж щом го застопорите и включите всички кабели по местата им, остава само да инсталирате драйверите от диска и сте готови да излезете на пътя.

Усещането от шофирането с този продукт е наистина уникално. Когато активирате Force Feedback функцията, буквално ще се почувства така, сякаш наистина сте излезли на пистата. Вибрацията и съпротивлението, които воланът ще оказва на определени места, определено допринася за пълното потапяне в атмосферата.

В заключение можем само да кажем, че Thrustmaster определено са се поучили от старите си грешки. Ferrari F430 Racing Wheel е отличен продукт, който пасва идеално за аудиторията, за която е предназначен - кежуъл рейсър маниаците. Отличен дизайн, качествена изработка и оригинални екстри от типа на Manettino.

Ако липсата на скоростен лост, съединител и възможност за 900-градусово въртене не ви притеснява, Ferrari F430 е отличният избор за вас. Разбира се, воланът не може да се сравнява с продукти от висок клас по отношение на характеристики или Force Feedback. Но това не е и целта на Thrustmaster, което ясно си личи и от достъпната цена на продукта.  

напиши коментар
 

11 мнения
профил »
Yokima Yagame каза на 22.12.2011, 21:52 ?. :

Този път не са се постарали хубав да го направят от мен 3-ка
напиши коментар
 
ПРОДУКТ НА СЕДМИЦАТА  

AOC представи новия монитор AG273QX

ОЩЕ контролери
PowerA контролери за Nintendo Switch 211
Мишка: Hama uRage 60
Мишка: Cyborg R.A.T. 7 56
Мишка: Razer Naga 55
Мишка: A4Tech XL-747H 54
Гейм ръкавица: Tt eSPORTS Gaming Glove 52
Мишка: Razer Mamba 50
Волан: Hama Racing Thunder V5 24
Волан: Canyon CNG-GW3 22
Джойстик: Hama Outlandish 20