facebook facebook
 
 
 
   
 
Волан: Driving Force GT
12.06.2008 | автор: Георги Панайотов


Вносител:
Logitech
Цена:
300 лв.
сайт на продукта »

Вадим волана (масивен), педалите (малко по-леки, отколкото би ми се искало), книжката с указания, диска с драйвери... диска с драйвери? Последният не бе открит, а леко просветващата червена лампичка в главата ми подсказа, че така грижливо подбираният тестов продукт е всъщност PlayStation 3 Exclusive... Да-а-а бе, няма такъв филм! След съвсем малко експерименти и импровизации се оказа, че воланът върви на РС преспокойно със софтуерния пакет за топ компютърния волан на фирмата - G 25 Racing Wheel. Естествено, бяха нужни леки пипвания и преконфигурация на бутоните, но в крайна сметка абсолютно всичко си работеше по план. Тъй като правим професионален, а не фенски тест бе открита и съответната конзола, с копие от GT Prologue за истинските тестове. Driving Force GT е един наистина революционен волан, стряскащо доближаващ до реалността геймплея на рейсърите. Още първия път, когато стартирате волана и усетите натиска на серво моторите му между дланите си, ще се учудите как сте превъртели Need For Speed без него. Ще ви трябва малко време да се отучите от навиците, придобити от стандартния контролер. При него можете точно с едно движение да промените позицията на предните гуми от крайно лява в крайно дясна, докато при волан с 900-градусово завъртане нещата стоят по различен начин. При серия от два противоположни завоя ще трябва доста енергично първо да върнете волана в изходната му позиция и след това да го завъртите отново до край в съответната посока. Ако това ви звучи сложно като концепция, нека го опростя - адското връткане ви чака! За да е още по-интересно, воланът реагира на скоростта и терена, по който се движите, както и на всеки възможен страничен фактор. В тестовете с NFS Carbon на няколко пъти изчадието на Logitech щеше да ми откъсне ръцете, след опити на патрулките да ме изтласкат от пътя. В момента, в който колата поемеше удар в дясно, бе почти невъзможно да се направи ляв завой.

А в момента, в който за първи път излетях с висока скорост над пътя и воланът олекна в ръцете ми (няма съпротивление в гумите - няма и в ръцете ми), бях толкова приятно изненадан, че не успях да овладея возилото в момента на кацане. Не искам да звуча прекалено ентусиазирано, но това е най-добрият волан, който някога е попадал в ръцете ми. Размерът му и усещането за солидност, перфектната реакция на Force Feedback-а и елитарният надпис GT в центъра му ви карат да се докосвате всеки път с желание до него. Единствено две неща може да ви създадат леко неудобство. Driving Force GT има една купчина кабели около себе си, които се нуждаят от постоянно пренареждане, а захранващият адаптор е толкова голям, че в най-добрия случай губите двете съседни гнезда на контакта, в който сте го сложили. Вторият “бъг” е липсата на гумени тапички на долната му част, така че ако го поставите на обикновен плот (офис бюро или масата в хола), не винаги ще успеете да го закрепите достатъчно стабилно. 

напиши коментар
 

140 мнения
профил »
bmwkz каза на 17.10.2009, 10:52 ?. :

trqbva da si go kupq tva makar 4e ne jitkam mnogo NFS

пиши на кирилица! има десетки латиница към кирилица конвертори!!

1128 мнения
профил »
vanmx каза на 04.11.2009, 00:52 ?. :
Редактиран на 04.11.2009, 01:01 ?.

Да си купиш такъв волан за да играеш с него NFS, е като да си купиш геймпад за 100лв за да играеш супер марио. Този волан е направен за Sim Gaming, когато става дума за волани не говорете за NFS, за бога.
напиши коментар
 
ПРОДУКТ НА СЕДМИЦАТА  

AOC представи новия монитор AG273QX

ОЩЕ контролери
PowerA контролери за Nintendo Switch 35
Волан: Canyon CNG-GW3 26
Волан: Thrustmaster Ferrari F430 Racing Wheel 24
Геймпад: Hama Double Action AirGrip 23
Волан: Hama Racing Thunder V5 21
Волан: Driving Force GT 20
Волан: Xbox 360 Wireless Speed Wheel 17
Мишка: Hama uRage 16
Клавиатура: Steelseries Merc Stealth 15
Клавиатура: Logitech G19 13
ДРУГО ОТ Logitech
Клавиатура: Logitech G19 17
Слушалки: Logitech Ultimate Ears 100 9
Геймборд: Logitech G13 9
Logitech Illuminated Keyboard 8
Клавиатура: Logitech K750 5
Клавиатура:Logitech diNovo Mini 3
Мишка: Logitech G9 Laser Gaming Mouse 3
Logitech Cordless Desktop MX5500 Revolution 3
Kлавиатура: Logitech diNovo Edge 1
Слушалки: Logitech FreePulse wireless 1