facebook facebook
 
 
 
   
 
Бившата легенда на Blizzard Крис Медсен ще прави бордови игри
27.10.2020

Когато Крис Медсен напусна Blizzard през 2016г, това беше голям удар за феновете. Бившият криейтив директор на Overwatch прекара цели 23 години в компанията и има пръст върху практически всяко едно заглавие от оригиналният Warcraft: Orcs and Humans чак до WOW: Legion.

След напускането на Blizzard, Медсен планираше да се пенсионира: "Няма да започна работа в друга гейминг компания и също така не планирам да работя по нови проекти. Годините които прекарах в Blizz бяха дълги, уморителни, но и също така прекрасни. Сега планирам да забавя темпото, да си почина, да заседна на дивана и да надебелея".

Всички знаем, че както времената, така и хората се менят, а г-н Медсен не прави изключение от правилото. Вчера той обяви във видео в YouTube, че заедно с бившият вице президент по контрол на качеството Майк Гилмартин планират да започнат своя собствена компания за бордови игри наречена Warchief Gaming.

Във видеото Медсен разказва, че пази скъпи спомени от своето детство играейки на бордови игри със своите приятели. Също така добавя, че те са му помогнали да развие въображението си неимоверно.

За финал Медсен пояснява, че дните му на "велик корпоративен офицер" в големи компании като Blizzard са останали зад гърба му и е очарован от идеята да се впусне в това малко по размери приключение и същевременно да има пълен контрол над това което прави.
 

напиши коментар
 


225 мнения
профил »
Toadragon каза на 28.10.2020, 09:48 ч. :

Голяма прас.
напиши коментар
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Blizzard

новини:
Версията на Blizzard North, която така и не видя бял свят, си остава забулена в мистичност.
Той е работил по редица проекти, като Overwatch, Diablo 3, WoW и предстоящата Overwatch 2.
Откриващата церемония ще започне на 1-ви ноември, точно от 18 часа наше време. Един час след това ще започнат всичките близардски е-спорт надпревари.

НАЙ-КОМЕНТИРАНО
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 177
Завръщането на една легенда! 163
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 158
Петото "яйце", награди и регламент 154
Слух за изискванията на АС: Unity 152
The Division за PC няма да е прост порт 145
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 131
Blizzard също прави разпродажба на игри 122
Най-разочароващо заглавие за 2014 г. 122