facebook facebook
 
 
 
   
 
Бен Уайтли ще режисира продължението на Tomb Raider?
06.09.2019

В кино-средите от известно време се носят слухове, че следващият режисьор в поредицата Tomb Raider ще бъде Ben Wheatley. Той е натоварен със задачата да заснеме продължение на Tomb Raider, а в главната роля отново се очаква Alicia Vikander. Освен това стана ясна и датата на премиерата на филма: 19-ти март, 2021 г.

Фактът, че този филм ще получи продължение не е изненадващ, в предвид, че вече знаехме, че MGM са наели Ейми Джъмп (известна с “Free Fire” и “High Rise”), която да напише сценария. Изненадващото в случая е, че това продължение се случва въпреки както слабото финансово представяне на предходния филм, така и слабите оценки, които той получи от кинокритиката.

Въпреки това MGM считат, че франчайзът е печеливш, особено в международен аспект и затова искат да направят втори опит, докато споменът от първия филм не е избледнял напълно. Наемането на Уайтли, като режисьор за тази цел, е добър начален ход, още повече като се има в предвид, че той и Джъмп са си сътрудничели няколко пъти, постигайки някакъв успех с леко нестандартни екшън филми. Ако не друг, то този тандем e предпоставка за по-различен подход в продължението, спрямо този от първия филм, който бе режисиран от Roar Uthaug.

Мартенската пускова дата съвпада с таз на първия филм, с една ключова разлика: този път няма Black Panther на Marvel, макар, че през същата година Marvel ще се завърнат към трите филма годишно, като логично един от тях ще падне в същия прозорец. Вероятността продължението на Tomb Raider да бъде засенчено от друг филм по MCU не е изключена, още повече че два от трите филма, които ще излизат през тази година са продължения на доказали се вече хитове. А филмите на Marvel със сигурност са печеливши и излизането на един такъв филм означава по-малко приходи за конкурентните филми в същия времеви прозорец. Освен това Mortal Kombat рибуута се очаква в същия месец, така че конкуренцията между филмите по игри също ще е голяма. Дали Tomb Raider 2 ще успее да се пребори с цялата тази конкуренция? 


напиши коментар
 
НАЙ-ЧЕТЕНО ПРЕЗ СЕДМИЦАТА
The Division за PC няма да е прост порт 824
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 802
Петото "яйце", награди и регламент 797
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 789
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 781
Фенският порт за Red Dead Redemption за РС бе спрян след намеса на Take-Two 765
Завръщането на една легенда! 759
Слух за изискванията на АС: Unity 752
Blizzard също прави разпродажба на игри 736
НАЙ-КОМЕНТИРАНО
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 177
Завръщането на една легенда! 163
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 158
Петото "яйце", награди и регламент 154
Слух за изискванията на АС: Unity 152
The Division за PC няма да е прост порт 145
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 131
Blizzard също прави разпродажба на игри 122
Най-разочароващо заглавие за 2014 г. 122