facebook facebook
 
 
 
   
 
Аудио докинг станция:Philips Fidelio AS351 An
07.03.2012 | автор: Филип Станиславов


оценка:

Вносител:
Солитрон
Цена:
189лв
сайт на продукта »
плюсове
компактни размери и елегантен вид
много добро качество на звука
допълнителна функционалност с приложението Fidelio app
най-сетне с Android поддръжка
минуси
наистина няма такива

 

Милионите потребители на Android смартфони традиционно се чувстват леко пренебрегнати, що се отнася до разнообразието на аксесоарите и джаджи, насочени специално за тяхната платформа. Това се отнася с особена сила именно за стерео докинг станциите, където iPhone феновете имат всякакви предложения – от Belkin до Bang&Olufsen. За щастие, нещата вече не са толкова мрачни за любителите на музиката, които използват Android.

„Виновник” за това е Philips, която най-сетне успя да зарадва и другата половина от мобилния свят със специална стерео система, предназначен ексклузивно за Android смартфони. Холандската компания традиционно ухажваше феновете на Apple като за тях от доста време съществува серията Fidelio, поддържаща различни модели на iPhone, iPod и iPad. Съчетавайки стилен дизайн, богата функционалност и относително компактни размери Fidelio беше истинска мечта за притежателите на Android устройства. Сега две години след излизането на първия модел от серията Philips пуска докинг станция-спийкър, която превръща мечтата в реалност.

Нейното име е Philips Fidelio AS351, а най-важната му дизайнерска характеристика се нарича Flexidock. Под това име компанията разбира възможността да включите практически всеки един Android смартфон или друго устройство с подобни размери, работещо под отворената операционна система. Flexidock стойката се намира в центъра на продълговатата докинг станция, а връзката става с microUSB порт. Той се движи не само напред и назад, но и настрани, така че да позволява максимална гъвкавост при включването на устройства с различни размери и дебелина. На практика това означава, че дори да имате апарат, чийто USB порт е разположен по дължина, той пак съвсем спокойно може да се разположи легнал на стойката. Самият конектор се върти на 180 градуса, което дава допълнителна възможност – независимо къде се намира порта на телефона, винаги може да поставите апарата така, че екранът му да гледа към вас. За стабилност на смартфона са поставени две пластмасови уплътнения, а от тях определено има нужда, тъй като за разлика от конектора на i-устройствата, microUSB конекторът е наистина тесен и не бива да се използва за задържане на телефона в определено положение.

Точно под Flexidoc стойката е разположен контролния панел на Fidelio AS351. Той е минималистичен и изглежда както предходните модели от серията. Там има бутон за включване, Bluetooth LED индикатор и две копчета за регулиране на звука. На гърба на станцията пък има стандартен 3.5-милиметров изход за аудио жак в случай, че решите да ползвате системата със слушалки.

За разлика от i-устройствата, при които възпроизвеждането става директно, за да слушате музика през Android смартфон на докинг станцията се нуждаете от Bluetooth връзка. Свързването става по най-обикновения за стандарта начин. От Android Market може да свалите приложението Fidelio app, което ще ви спести усилието да минавате през един и същ процес всеки път. След като инсталирате апликацията и я стартирате, ще минете през етап на първоначални настройки. Веднъж завършени, приложението ще активира връзката между станцията и смартфона веднага щом го поставите на нея. Приложението не е задължително, но е доста функционално, особено ако все още не сте се спрели на любима апликация за органазйер или музикален плейър. Fidelio app има няколко различни скина, еквалайзер с Dynhamic Bass Boost, аларма, часовник и прогноза за времето. Ако пък искате да използвате музика от телефона си за аларма, ще ви трябва приложението Songbird.

Хубавото на Bluetooth връзката е, че физическото присъствие на телефона в станцията не е задължително. Дори да го извадите и да го поставите навсякъде в стаята, музиката ще продължава да свири. 

Качеството на звука е доста добро, което е традиция за серията Fidelio. Различни стилове музика като хип хоп, соул, джас и хард рок звучат еднакво добре, с плътни баси и умерени високи честоти. Разбира се, компактните размери на спийкъра имат своите ограничения, но като цяло аудиото е на доста високо ниво и със сигурност задоволява напълно нуждите на средния потребител.

Докинг станцията се зарежда с АС адаптер, но ако ползвате устройството на път или искате да сте независими от електричеството, може да добавите четири ААА батерии от 1.5V. 

Рhilips Fidelio AS351 е страхотно попадение, издържано напълно в духа на серията Fidelio с тази разлика, че вече не е запазена ексклузивно за устройства на Apple. Ако имате Android смартфон и обичате да го използвате като музикален плейър, тази докинг станция със спийкъри е просто задължителен аксесоар.

 

 

 

 

 

 

  

напиши коментар
 
ПРОДУКТ НА СЕДМИЦАТА  

AOC представи новия монитор AG273QX

ОЩЕ саунд
Altec Lansing MX-5021 19
Слушалки: Turbo-X H646MV 15
Мобилни колонки: Razer Ferox 14
Усилвател за слушалки: FiiO E6 14
2.1 аудио система: Hama Q 900 13
Колони: Altec Lansing FX 5051 13
Слушалки: Sony Bluetooth DR-BT101 13
Слушалки: Logitech Ultimate Ears 100 13
LG с пълна аудио гама на CES 2017 13
Външна звукова карта: Creative X-Fi HD USB 12
ДРУГО ОТ Philips
Philips с признание за най-добър телевизор 0
Уебкамера: Philips SPC520 NC 0
Слушалки: Philips SHP8000 0
Аудио станция Philips Fidelio DS8550 0