facebook facebook
 
 
 
   
 
Абонатите на World of Warcraft паднаха до 5.5 милиона
02.11.2015

Activision Blizzard обяви своите актуални финансови резултати и от тях личи, че броят на абонатите на масовата онлайн ролева игра World of Warcraft е паднал до 5.5 милиона души.

При предното поднасяне на подобна статистика преди три месеца, техният брой бе със 100 000 повече.

Броят на играчите, които плащат пълноценно своя абонамент, продължава да пада, макар че това може да бъде обяснение с навлизането в период без ново съдържание, който предшества евентуален следващ експанжън.

Имайки предвид, че тазгодишното издание на Blizzcon е в края на седмицата, доста вероятно е тогава да научим повече подробности за следващото допълнително съдържание за World of Warcraft, което трябва да носи името Legion.

За щастие на Blizz, другите игри на компанията се радват на по-голям интерес. Продажбите на Diablo 3 в Китай вече са надминали 2 милиона бройки, а повече от 7 милиона души са се регистрирали за бетата на Overwatch. 

напиши коментар
 


32 мнения
профил »
golemkontroler каза на 03.11.2015, 15:03 ч. :

На пцмания ви се иска Wow да изчезне от как е излезнал, не мога да разбера защо имате такава злоба към тая игра, още когато излезна в списанията си пишехте негативно за играта.
5 милиона може да са малко за Wow, но за други игри са достатъчно знаете ли колко много ммота съществуват с хиляди играче, не с милиони и оше се държат. Та не се надявайте Уоу да изчезне. Ако трябва ще минат към фрии то плей и тогава ще станат 50 милиона не 5.

143 мнения
профил »
wannabe каза на 03.11.2015, 18:47 ч. :
Редактиран на 03.11.2015, 18:48 ч.

"На пцмания ви се иска Wow да изчезне от как е излезнал, не мога да разбера защо имате такава злоба към тая игра, още когато излезна в списанията си пишехте негативно за играта."

Глупости. ПЦ Мания главно ме зариби по уоу тогава.

1616 мнения
профил »
nightwarrior каза на 03.11.2015, 19:14 ч. :

Що ли и аз помня сериозна доза хвалби от хартиеното списание...

117 мнения
профил »
Бай Хой от Ханой каза на 03.11.2015, 19:26 ч. :

И 0,5 милиона да бяха пак са много. Играта е отегчително малоумна и остаряла вече но отде да знаят пещерняците че има по-добри нови ммо-та и даже безплатни.

32 мнения
профил »
golemkontroler каза на 03.11.2015, 19:40 ч. :
Редактиран на 03.11.2015, 19:41 ч.

Ако не си играл Wow и после безплатни ммота не говори моля ти се не си компетентен.
Аз съм играл 10+ безплатни ммота след Уоу и никое неможе да стъпи на малкия пръст на Уоу по графика може някой да го бият, но по геймплеи и разнообразие няма кой да го бие.
Играл съм Runes of Magic, Allodis, Star wars, Dc universe online,Champions online (и други, които не се сещам в момента) и никое няма разнообразието на Уоу, нито пвп, нито пве, нито развиването на професии нищо в тия игри неможе да стъпи на малкия пръст на Уоу. И аз си мислех, че мога да намерия безплатен заместник на Уоу, но такова нещо няма, за хубавото явно трябва да се плаща.

Във всички тия игри имам максимум левел герои (минимум 2 във всяка игра) та не ми обеснявайте, че например не съм им дал достатъчно време или шанс. Просто Уоу е върха, ако не сте го играли неможе да разберете, защо първо го играйте и тогава ще се върнете тук с ново мнение.
Всичко е по-добро в Уоу от всяка друга ммо игра има ужасно голямо разнообразие какво да правиш с пвп,пве, талант спекс, професии, докато другите ммо наблягат само на едно нещо например пве и, като си направиш райдовете за седмицата няма кво да правиш цяла седмица не влизаш в играта и чакаш да дойде новата седмица, а в Уоу като си свършиш райдовете винаги има какво друго да правиш.

1616 мнения
профил »
nightwarrior каза на 03.11.2015, 21:12 ч. :

Само 2 бързи въпроса, не се заяждам, опитвам да разбера тезата ти.

Първо, защо сравняваш игра с месечни такси(мисля, че вече има начин за заобикаляне с лудо гриндене, но през по-голямата част от живота и играта ти искаше пари всеки месец) и една камара платени експанжъни с безплатни игри?

И второ във връзка с "Във всички тия игри имам максимум левел герои (минимум 2 във всяка игра) та не ми обеснявайте, че например не съм им дал достатъчно време или шанс. " - защо по дяволите след като не могат да стъпят на малкият пръст и явно няма нищо интересно в тях си губил стотици(може би хиляди) часове, та да имаш масимален левел герои?

Пак казвам, не е заяждане, опитвам да те разбера, от години не съм се запалвал зверски по ММО-та(последното дето наистина ми влезе под кожата беше Guild Wars), но все пак ми е любопитно.

32 мнения
профил »
golemkontroler каза на 03.11.2015, 21:24 ч. :

Защото бях много време безработен и нямах пари за УоУ. И търсех нещо, което да го замести без пари. И тия нови ММО та не са толкова трудни за вдигане на левел.
Дц онлайн 2 героя за 2 седмици ги дигнах без зор. Champions online също за месец някъде. Само Рунес оф Маджик беше около 2-3 месеца.

И са лоши в смисъл бързо омръзват иначе тамън, като почнеш и си казваш това е добро почти колкото Уоу и е без пари, но като дигнеш максимум лвл разбираш, че е далеч от Уоу, защото вече няма кво да се прави обличаш героите за няколко месеца с максимум итеми за безплатен юзър и тва е край играта не предлага нищо.
А ги сравнявам с Уоу, защото някой от тях сами се сравняват в трейлърите и в рекламите си, а други като Стар Уарс и Айон даже се канеха да закрият Уоу.

Знам, че неможе да сравняваш нещо безплатно с Уоу мисълта ми беше друга, а именно че разбрах, че за хубавото трябва да си плащаш.
Защото докато играех Уоу и разни типове в Уоу все говореха глупости по чатовете, по форуми че имало безплатни игри дето били по-добри и Уоу не си заслужавал.
Е от моя опит разбрах, че за да играеш нещо хубаво явно трябва да си плащаш. И вече пак си плащам и си играя Уоу.

1616 мнения
профил »
nightwarrior каза на 03.11.2015, 21:30 ч. :

Fair enough...

Макар че честно казано за мен по-добрият вариант са безплатните ММО-та. Нещо за няколко седмици, насищам му се и трия(както казах не съм фен на ММО-та, последното дето пробвах... май беше Star Wars-a и то щото беше Star Wars :D).

Защитавал съм WoW, дори тук, въпреки че не съм я пипал. Не защото ми харесва, а защото на очевидните успехи, не можеш да си затвориш очите. Адски фен съм на Warcraft вселената и игрите, но WoW не съм пипал(даже и trail-a), а едва ли и ще пипна, изглежда ми като твърде голяма инвестиция на време и пари, но щом те удовлетворява, приятна игра :)

428 мнения
профил »
kamengtaiv каза на 04.11.2015, 15:06 ч. :

Милионерче, колко пъти трябва да ти банват акаунтите бе ?

Ма то нагло същество - като мухите!

127 мнения
профил »
Drusalin каза на 03.11.2015, 19:44 ч. :

Голям си разбирач обаче , досега и едно ф2п ммо неможе да стъпе и на малкия пръст на Wow. След като цъкам и GW 2 f2p ....съм на мнение че нищо хубаво няма до момента, което дори да се сравнява с Wow. То не беше Lotro, Aion , Tera , Wildstar , GW ... играл ли си я играта години, ще осъзнаеш че просто няма нито контент за сравнение, нито геймплей.За едната по - добра графика, въобще не си струва да цъкаш лайна!
Интересно ми е отновите ммо-та какво ще представлява единствено Albion online , който учудващо напомня с някой свой черти на Ултима. Другото e ARPG Lost Ark. Като цяло изглежда накрая ще се задоволим с Overwatch.

32 мнения
профил »
golemkontroler каза на 03.11.2015, 19:57 ч. :

Точно ето един, като мен дето е пробвал много ммо игри и знае, че безплатните немогат да се мерят с Уоу.
Айон например има по лъскава графика от Уоу ванила/Тбц сега уоу си ъпдейтна графиката и е много по-добър. И Айон с тоя азиатски стил е труден за гледане постояно святкат разни лайна героите едни такива издължени, изнежени баш са си за азиатския пазар. Героите в повечето такива игри са с не естествени движения все едно са от клечки за кибрит направени докато в Уоу се движат мазно и хубаво и маунтовете имат естествени движения.
Уоу немогат да го барнат безплатните игри. Сега има и нови модели на героите, но аз ги изключвам когато играя с определени раси, защото старите модели по-ме радват.
Уоу благодарение на това, че е платен има толко много неща за вършене и разнообразие, както казах в безплатните игри си прайш раидовете в началото на седмицата и после спираш играта до другата седмица. Нито пвпто им е добро, нито професиите.

224 мнения
профил »
Играч Велики каза на 03.11.2015, 20:01 ч. :

Даже и безживотниците почнаха да се усещат и да напускат потъващия кораб УоУ. Игра за болни хора.

32 мнения
профил »
golemkontroler каза на 03.11.2015, 20:09 ч. :

След 2 дни излиза трейлъра за Уаркрафт филма само той ще върне поне 500 хиляди или милион играчи в УОУ.
От няколко дни в ютуб и в туич стриймват Уоу Арени от турнира на близкон и ги гледат хиляди значи все още не са на загуба щом си правят труда да правят турнири.

264 мнения
профил »
A Predator каза на 03.11.2015, 20:46 ч. :

Warcraft има един наистина богат и уникален свят с невероятна история, имам стотици часове само в кампанията на Warcraft, но само като видях 15 секундния клип от филма разбрах, че ще е разочарование. Който разбира, ще види каква е концепцията и типа на филма, не искам да се изказвам задълбочено за да не обидя феновете и работата която са положили хората, но този филм няма да е нищо особено в кинематографичната и сценаричната част.

32 мнения
профил »
golemkontroler каза на 03.11.2015, 21:00 ч. :
Редактиран на 03.11.2015, 21:04 ч.

И аз знам, че филма ще е тъп и няма да стъпи на малкия пръст на игрите, но това се харесва и ще върне някви играчи или ще докара нови.
То повечето филми по игри, книги и комикси са бози които немогат да се доближат грам до книгата,играта или комикса. Дори прехвалените Авенджърс на марвел и другите им прехвалени филми са бози сравнение с комиксите.

Уаркрафт филма ще е боза от ефекти, като почти всеки нов филм прави се само заради 3д ефектите. То и Стар Уарс няма да може да се мери грам със старите, но цял свят се е побъркал и го чака. Такива години дойдоха в, които филмите се правят за ефектите, а не за историята.

1544 мнения
профил »
Charcharo каза на 03.11.2015, 21:20 ч. :

Roth, преди време ти казваше и че Witcher 3 ще е лоша игра...

Пак същото говореше. Как ти е станало ясно, как си видял през играта и маркетинга...

И... нещо не се получи май предсказанието?


143 мнения
профил »
wannabe каза на 04.11.2015, 08:45 ч. :

То за да си правиш такива директни изводи, че и да ги споделяш публично, от 15 секунден (даже и толко не мисля че има) тиизър, трябва да си доста уверен в себе си. Мене не ми харесва единствено че изглежда повече на анимационен филм от колкото на игрален, ама това не значи че ще е лош.

373 мнения
профил »
radi каза на 03.11.2015, 22:57 ч. :

https://www.youtube.com/watch?v=FA_8TY9Z5Zg

264 мнения
профил »
A Predator каза на 03.11.2015, 23:14 ч. :

Greencraft

526 мнения
профил »
shpekovsalam каза на 04.11.2015, 08:55 ч. :

Първо, Warlords of Draenor е просто terribad експанжън! Второ, сега е последния major patch преди новото продължение - Legion! Винаги се наблюдава спад в абонаментите в такъв момент. Трето, наближават празници, а и сега са месеците с най-натоварен график с нови премиери на игри и филми. Не всеки може да дава по $15/€15/30лв. по това време. И последно, играта все пак наистина е на 11 години. Ясно е, че никога няма да достигне върха по времето на Wrath of the Lich King. Ако Blizzard не осерат Legion, може би отново биха стигнали 8 или 9 милиона абонамента за продължителен период от време.

My 2 cents!

Също, https://www.youtube.com/watch?v=K_J8k43gUhY! Колко човека знаеха за това, а ? :D

122 мнения
профил »
Demon1990 каза на 04.11.2015, 12:56 ч. :
Редактиран на 04.11.2015, 12:59 ч.

Не те знам на какви накротици си, но Warlords of Draenor според ВСИЧКИ (цял свят) е най добрия експанд след TBC. Къде го тоя "major patch" като е малък пача който няма да добави почти нищо ма нищо. Добавя рейда да може да се прави и крос реалм за митик трудноста и валор точките за да ни насърчат да се върнем към митик подземията ние който сме супер геарнати вече. То почти всеки митик дънжеон мога и соло да си го фармя те толкова съм се геарнал.

За всички ммо игри на пазара който се биеха в гърдите, че са супер ненормалните и ще покажат невиждани неща ....SHIT and press delete.

Всички скапани ммп опитват две неща. Първо да копират WoW, 2-ро да вкарат и някаква иновация. В края продукта става помия, >честито.

Голяма новина, че абонатите са паднали толкова. Аз дори щях да трия уоу и ги спирах ма уви гилда не ме пуска :D. Обикновено гриндим бързо новото съдържание и чакаме за още по ново. Не сме като скапаните идиоти на скапаните пиратски сървъри и да се лъжат, че играят WoW щото онова там е скапан боклук нищо общо с WoW и най големите прота там са най големите нубове евер ....който гриндят едно и също бъгаво 100% съдържание 3-и + години .... Аз щях да се върна в играта при ланча на пре пача за Легион както всеки ще го направи.

мА толкова идиоти има който мислят, че това което е на пиратските сървъри и го наричат wow е wow, че са толкова заблудени и не разбират, че дори не са докосвали истинския wow.

143 мнения
профил »
wannabe каза на 04.11.2015, 13:50 ч. :

"Не те знам на какви накротици си, но Warlords of Draenor според ВСИЧКИ (цял свят) е най добрия експанд след TBC."

Wtf :D Demon1990 откога си официалния представител на целия свят ак.а. ВСИЧКИ?

Това което каза е пълна глупост. Първо WoD се води като голям провал (генерално от по-голямата аудитория на УоУ, не целия свят втф). Това е експенжъна с най-малко контент и най-счупено пвп евър.

Второ кое ти дава правото да определяш че пък TBC било най-добър експанжън? На мене както и много други Wotlk по ми допада. И генерално такива изразявания като ЦЕЛИЯ СВЯТ са нелепи.

526 мнения
профил »
shpekovsalam каза на 04.11.2015, 14:09 ч. :
Редактиран на 04.11.2015, 14:13 ч.

Ти изобщо държиш ли се в течение с мненията на хората или си още в pre-release хайпа на Warlords of Draenor? Кои са всички, които смятат, че е втория най-добър след The Burning Crusade, че не ми е ясно!? Изобщо кога беше последния път, в който ТИ влезе във официалните форуми на играта? Това не е добър експанжън и това не е някакво мое психедилично мнение. Самият факт, че в момента абонаментите са на най-ниско ниво за всички времена трябва да ти казва, че играчите не са доволни. Естествено, че ще има хора, които са харесали Warlords of Draenor, но мнозинството са разочаровани. Я кажи ми, как ти се струва експанжън, в който има 3 raid-а и 8 dungeon-а? Нито една нова арена или battleground! Но пък има S.E.L.F.I.E камери и Pepe-та! Няма как да ти извадя всички примери, но ето ти тази тема във форума: http://eu.battle.net/wow/en/forum/topic/1 6520702269 . Само прочети постовете! Ще сложа и тези три клипчета, просто като допълниение:

https://www.youtube.com/watch?v=mTdW99iam lw

https://www.youtube.com/watch?v=dlNEStMJp U4

https://www.youtube.com/watch?v=csKd73F1w aM

Само влез в US уебсайтът(там има доста повече активни потребители) и прочети мненията на играчите под новините!

Разбира се, че има и хубави аспекти - PvE-то(като изключим броя на dungeon и raid). Също така Leveling-а.

А за patch-а, имах предвид 6.2! Той беше последния с голямо съдържание. Следващият ще е 7.0, демек Legion.

1076 мнения
профил »
Deroni76 каза на 04.11.2015, 13:59 ч. :

За 11 годишна игра, 5.5 милиона е много солидно число. Спадът е очакван, все пак никой няма да играе едно и също MMORPG толкова дълго време. А и да не говорим, че това е с абонамент.

264 мнения
профил »
A Predator каза на 04.11.2015, 22:06 ч. :

Най-точният поглед към случая, да не говорим, че MMO-то е жанр който не е толкова комерсиален.

526 мнения
профил »
shpekovsalam каза на 04.11.2015, 14:00 ч. :
Редактиран на 04.11.2015, 14:04 ч.

Обърках бутона...

219 мнения
профил »
khassad каза на 04.11.2015, 20:31 ч. :

Чудесна новина много се радвам.

93 мнения
профил »
Okab3 каза на 05.11.2015, 10:13 ч. :

MMO жанра не бил толкова комерсиален ? Как може жанр, който се основава на абонаменти и микротранзакции да не е комерсиален. Да не говорим, че този жанр е толкова популярен и се играе както от хардкор играчи, така и от много други, които друго освен ММО-та не играят. Сигурно и турнирите в по-известните ММО-та и рекламите покрай тях също не са комерсиални.

180 мнения
профил »
Grubiqn каза на 17.11.2015, 15:59 ч. :

Първо експанда е един от най-зарибяващите след BC,второ тези 3 райда и 8 дънжеона бяха непревземаеми месеци наред,да не говорим колко реваха повечето играчи че на хероик дънжеоните мрат като мухи.Трето играчите на WoW ако са толкова намалящи,защо в стартиращите зони е пълно с нови играчи?Онзи ден си направих нов герой ей така да видя какво става и какво да видя,над 30 човека се биеха за един и същ куест,направо се видях в шах и мат.Не помня такова нещо от Лич Кинг насам.Четвърто малко хора пък билетите за Близкон изкупени 5 МИНУТИ след пускането им....нещо не се връзва.Пето,малко хора неинтересна игра пък привейт сървърите имат повече хора от фрий то плей глупащините ви.И шесто,когато някоя от вашите предложения достигне 11 години на върха,елате и ми се обадете.Всяка копи пейст игричка умира на 3тия месец,какво да говорим за година.Още повече вече с голд се плаща за игра,не виждам къде е платена играта.Голда за месец игра се събира точно за 10-11 дни пасивно с мисии от гарнизона.Има страшно много неща да се вършат и най-хубавото е че не си ограничен като при безплатните(платени) игри.Дори и като си купувах картите за игра на всеки 2 месеца пак ми беше кеф,защото давах пари за да ползвам всичко,а не да ми искат пари за всяко нещо,всеки итем и всяка магия както е във ВСИЧКИ фрий то плей игрици.И пак казвам,нещо което замира не бие по гледания всяка една от останалите ММО-та в деня на излизане на поредното инфо в нета.....фактите са си факти,а ПЦМания наистина има навик от известно време да плюе WoW едно ревю не видях на 2ра част за Драенор,не видях новината че Легион идва,хейтъри,инфо само за некви японски простотии,рейсъри и вечния PES който от 20 години е един и същ,както и повечето игри...
напиши коментар
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
World of WarCraft: Warlords of Draenor

новини:
PlayerUnknown’s Battlegrounds е петото най-печелившо РС заглавие за 2017 г. по данни на SuperData.
Ако нямате търпение да видите филма по World of Warcraft това лято, то вие сте едни от потенциалните купувачи, в които Blizzard се прицелва с нов пакет.
На 8 февруари 1991 г. трима младежи от щата Калифорния основават компания, която малцина сигурно са чували - Silicon & Synapse.

Ревю:
Нова графика, нови гейм механики, невероятно омазана история - това са само част от новостите в WoD

НАЙ-КОМЕНТИРАНО
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 177
Завръщането на една легенда! 163
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 158
Петото "яйце", награди и регламент 154
Слух за изискванията на АС: Unity 152
The Division за PC няма да е прост порт 145
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 131
Най-разочароващо заглавие за 2014 г. 122
Blizzard също прави разпродажба на игри 122